INCREDIBIL! Citația pentru Kovesi, singura făcută publică de Comisia lui Dragnea condusă de sclavul Fifor!
Doamne, câtă ură! Citația pentru Kovesi, singura făcută publică de Comisia lui Dragnea condusă de sclavul Fifor! Ea fost publicată deja de un site al cărui patron este condamnat într-un proces de calomnie cu șefa DNA, în solidar cu niște slugi de la Antena 3. Mai mult, se insistă pe amenințarea cu ce-o să pățească, vai-vai, șefa DNA dacă îndrăznește să nu se prezinte. Este incredibil ce tupeu au acești borfași!
Uite ce-au scris ăia:
„Lumeajustitiei.ro publica in exclusivitate citatia transmisa procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi (foto) de a se prezenta miercuri, 14 iunie 2017, la sala "Mihai Viteazul" din Palatul Parlamentului in vederea audierii sale de catre membrii comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009. Citatia cu nr. 4C-30/49/07.06.2017 a fost transmisa deComisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential, condusa de senatorul Mihai Fifor, sefei DNA Laura Kovesi, aceasta fiind chemata sa se prezinte la Parlament pentru a "pune la dispozitia membrilor informatiile si/sau documentele referitoare la obiectivele pentru care a fost constituita Comisia".
Data fiind calitatea de functionar public a Laurei Kovesi, un eventual refuz de prezentare in fata membrilor Comisiei ii poate atrage o plangere penala pentru incalcarea art. 267 referitor la "omisiunea sesizarii" din Legea nr.286/2009 privind Codul penal prevede urmatoarele:
"(1) functionarul public care, luand cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a organelor de urmarire penala se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Cand fapta este savarsita din culpa, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la un an sau amenda."
Acelasi lucru este specificat si in Hotararea de constituire a Comisiei de ancheta, care la art. 8 stabileste ca persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara, iar in cazul in care refuza nemotivat sa dea curs solicitarilor Comisiei, reprezentantii Parlamentului pot propune sesizarea organelor de urmarire penala pentru infractiunea prevazuta de articolul 267 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.
De asemenea, in Hotararea de constituire a Comisiei se prevede si ca refuzul persoanelor de a furniza informatii si de a pune la dispozitia membrilor acesteia documente sau mijloace de proba care pot fi utile activitatii comisiei poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala.
Iata ce prevede art. 8 din Hotararea de constituire a Comisiei:
„(1) In vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei. Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara.
(2) In cazul refuzului nemotivat de a raspunde solicitarilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea conducatorului autoritatii sau institutiei unde isi desfasoara activitatea persoana citata, in vederea aplicarii in mod corespunzator a prevederilor regulamentelor de organizare si functionare a institutiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmarire penala pentru infractiunea prevazuta de articolul 267 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.
(3) Comisia parlamentara poate invita orice alta persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata. Persoana invitata poate raspunde si in scris comisiei de ancheta parlamentara, furnizand informatiile solicitate sau poate transmite prin posta documente sau celelalte mijloace de proba pe care le detine si care sunt utile comisiei de ancheta.
(4) Refuzul persoanelor invitate la comisia de ancheta de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute, care sunt utile activitatii comisiei, poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala.
(5) Dispozitiile procesual civile cu privire la citarea, invitarea, prezentarea si ascultarea martorilor, precum si cele privitoare la prezentarea inscrisurilor sau efectuarea expertizelor se aplica in mod corespunzator”.”
Iată mai jos citația transmisă șefei DNA: