Incident în Marea Baltică. Șase aeronave militare rusești, interceptate de avioane NATO

Incident în Marea Baltică. Șase aeronave militare rusești, interceptate de avioane NATO

Forțele aeriene letone au transmis în cursul zilei de sâmbătă, 21 septembrie, că aeronave ale NATO au interceptat vineri și sâmbătă șase avioane rusești care zburau deasupra Mării Baltice fără transpondere sau plan de zbor, relatează The Kyiv Independent.

Aeronavă Sukhoi Su-35

Aparatele de zbor ale Rusiei au fost identificate deasupra Mării Baltice. Foto: Arhivă

Transponderele sunt dispozitive electronice menite să ajute la siguranța traficului aerian în spațiul aerian internațional. Avioanele rusești intră periodic în spațiul aerian de deasupra țărilor baltice cu transponderele oprite, probabil pentru a pune la încercare reacția statelor membre NATO.

Aparatele de zbor ale Rusiei au fost identificate deasupra Mării Baltice vineri, 20 septembrie, și sâmbătă, 21 septembrie, și au fost escortate de avioane Eurofighter ale NATO, au mai transmis forțele aeriene letone.

De asemenea, forțele aeriene germane au transmis că cini aeroanve au fost interceptate în cursul după-amiezii de sâmbătă, 21 septembrie. Este vorba despre un Sukhoi Su-35 și patru Sukhoi Su-30MKI.

În plus, forțele aerine ale Germania au semnalat în august că piloții ruși care au fost surprinși în timp ce se îndreptau spre spațiul aerian leton nu au cooperat în momentul în care au fost interceptați de misiunea NATO.

„Transponderele au fost dezactivate, iar piloții nu au răspuns la solicitările radio”, a afirmat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene germane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...