Închisoare pentru agresiune sexuală. Un asistent medical din Australia a fost acuzat că a abuzat de poziția sa pentru a-și satisface dorințele sexuale

Închisoare pentru agresiune sexuală. Un asistent medical din Australia a fost acuzat că a abuzat de poziția sa pentru a-și satisface dorințele sexuale

Un fost asistent medical va sta minimum trei ani și jumătate după gratii, după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală. Individul, Ali Khamis Moh'd, a molestat o studentă și două paciente care se aflau în grija sa, conform Daily Mail.

Celulă închisoare

Moh'd a fost acuzat că a atins sânii unei femei de 67 de ani. Foto: Arhivă

Incidentele s-au petrecut la unitățile medicale private Norwest și Nepean din Sydeny, între decembrie 2018 și martie 2022. La acea vreme, bărbatul era asistent medical și se ocupa de pacienții aflați în secțiile de terapie intensivă.

Ali Khamis Moh'd, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat în cursul zilei de vineri, 27 septembrie, la cinci ani și două luni de închisoare, cu o perioadă fără eliberare condiționată de trei ani și jumătate.

Conform magistratului Ian Bourke, fostul asistent medical a „manipulat și a abuzat de poziția sa de autoritate pentru propriile sale satisfacții sexuale”.

Victimele vorbesc în termeni clari despre frica, confuzia, șocul și sentimentul de violare pe care le-au experimentat la momentul incidentelor”, a mai adăugat Bourke la Parramatta District Court.

În luna august, după 14 ore de deliberări, un juriu l-a găsit pe Moh'd vinovat de o acuzație de viol și de trei capete de acuzare de atingeri sexuale în formă agravantă.

Individul a fost acuzat că i-a dat jos lenjeria intimă unei studente asistente medicale de 21 de ani pentru a-i vedea organele genitale. Incidentul s-a petrecut în timp ce acesta o învăța cum să asculte sunetele intestinale cu ajutorul unui stetoscop.

O pacientă de 25 de ani a susținut că i-a cerut fostului asistent medical să-i verifice o rană la scurt timp după o intervenție chirurgicală, iar acesta i-a masat zona inghinală și i-a atins vaginul cu degetele.

În timpul procesului, procurorul Sarah Beaumont a spus că pacienta a început să plângă după ce Moh a părăsit încăperea. Tânăra de 25 de ani a formulat o plângere la spital și a semnalat incidentul oamenilor legii.

De asemenea, Moh'd a fost acuzat că a atins sânii unei femei de 67 de ani în timp ce înlocuia un dispozitiv de monitorizare a inimii.

Ai sâni frumoși pentru cineva de vârsta ta”, i-ar fi spus bărbatul pacientei, conform acuzării.

În timpul procesului, avocata lui Moh'd, Linda Barnes, a spus că fostul asistent medical a negat că ar fi atins sexual sau că ar fi avut relații sexuale cu vreuna dintre reclamante.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 România, surprinzător pas tehnologic militar

2 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

3 S-a furat mireasa. Din cavou...

4 Ucraina prezintă în premieră sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

5 Scandal uriaș în țara vecină! / „Guvernul Orban ar preda Ungaria rușilor fără luptă”