Încet-încet se ridică vălul.../Am fost victimele unui experiment cinic?

Încet-încet se ridică vălul.../Am fost victimele unui experiment cinic?

În 2012, şeful programului anti-COVID al SUA susţinea că merită să rişti o pandemie pentru cercetări de tip "câştig de funcţie" asupra virusurilor.

Liderul efortului anti-COVID al SUA, dr. Anthony Fauci, susţinea, în 2012, că riscurile unui accident de laborator care ar putea provoca o pandemie ar fi mai mici decât beneficiile potenţiale ale manipulării viruşilor prin programe care studiază câştigul de funcţii (un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale), conform publicaţiei The Australian .

"În cazul unui eveniment puţin probabil, dar imaginabil, ce se întâmplă dacă acel om de ştiinţă se infectează cu virusul, generând un focar şi, în cele din urmă, o pandemie?", scria Fauci în revista Societăţii Americane de Microbiologie în 2012, adăugând că „Mulţi pun întrebări rezonabile: având în vedere posibilitatea unui astfel de scenariu - oricât de îndepărtat - ar mai trebui atunci făcute/publicate aceste experimente - şi procesele implicate în această decizie?"

"Oamenii de ştiinţă care lucrează în acest domeniu ar putea spune - aşa cum am spus într-adevăr - că beneficiile unor astfel de experimente şi cunoştinţele rezultate depăşesc riscurile", a continuat Fauci. "Este mai probabil ca o pandemie să apară în natură, iar nevoia de a fi pregătiţi pentru astfel de ameninţări este un motiv principal pentru efectuarea de experimente care ar putea părea riscante".

În lucrare, dr. Fauci mai scrie: „În cadrul comunităţii cercetătorilor, mulţi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că progrese importante ale cercetării ar putea înceta pe baza fricii că cineva, undeva, ar putea încerca să reproducă aceste experimente în mod nechibzuit. Aceasta este o preocupare valabilă”.

Dr. Fauci a coordonat răspunsul SUA la pandemia declanşată de virusul Wuhan - iar acum se confruntă cu întrebări serioase privitoare la rolul pe care l-a avut în finanţarea cercetărilor pentru obţinerea unor coronavirusuri de liliac mai letale, care se desfăşoară de mai mulţi ani în cadrul Institutului de Virusologie Wuhan.

Experimentele de "câştig de funcţii" - care au la bază de multe ori coronavirusuri derivate din cele de liliac - se concentrează pe manipularea, îmbinarea şi recombinarea virusurilor pentru a obţine variante noi extrem de infecţioase şi puţin înţelese, precizează The Australian.

La începutul acestei luni, senatorul Rand Paul (R-KY) l-a confruntat pe dr. Anthony Fauci, în timpul unei audieri în faţa Comitetului pentru sănătate, educaţie, muncă şi pensii. Paul a susţinut că Institutele Naţionale de Sănătate (National Institutes of Health /NIH) au folosit un ONG-vitrină (EcoHealth Alliance) ca vector pentru a direcţiona fonduri federale americane către Institutul de Virusologie din Wuhan - către proiectele de studiu al câştigului de funcţie al coronavirusurilor de liliac.

„Oamenii de ştiinţă guvernamentali ca tine, care favorizează câştigul cercetării funcţionale”, a început senatorul Paul propoziţia ... la care Fauci l-a întrerupt spunând „Nu favorizez cercetările privitoare la câştigul de funcţii în China”, adăugând „Spuneţi lucruri care nu sunt corecte”.

Cu toate acestea, Rand Paul a continuat: „[Cei care favorizează câştigul funcţional] spun că mutaţiile COVID-19 au fost aleatorii şi nu au fost proiectate de om.”

Fauci a răspuns: "Nu am nicio evidenţă a ceea ce ar fi putut face chinezii", adăugând că este în favoarea unor investigaţii suplimentare, dar că NIH nu are nicio legătură cu originile COVID-19.

„Nu am finanţat cercetările privitoare la câştigul de funcţii pe acest virus în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan”, a adăugat Fauci. „Indiferent de câte ori o spuneţi, nu s-a întâmplat”.

Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA - conduse de Fauci „au finanţat o serie de proiecte care au implicat oameni de ştiinţă de la Institutul de Virusologie Wuhan, inclusiv o mare parte din activitatea laboratorului din Wuhan, legată de coronavirusuri de liliac”.

În 2017, documente oficiale federale ale SUA arată că agenţia condusă de Fauci a reluat finanţarea unei subvenţii controversate fără aprobarea unui organism de supraveghere guvernamental, potrivit Daily Caller .

În 2014, administraţia Obama a suspendat temporar finanţarea federală pentru cercetări de câştig de funcţii pe coronavirusuri de liliac. Cu patru luni înainte de această decizie, NIH mutase efectiv programul de cercetare la Institutul de Virusologie Wuhan (WIV) - printr-o subvenţie acordată grupului non-profit EcoHealth Alliance, condus de Peter Daszak.

Prima tranşă - de 666.442 USD - a grantului de la NIH către EcoHealth (total de 3,7 milioane USD) a fost plătită în iunie 2014, cu plăţi anuale similare până în mai 2019 în cadrul proiectului „Înţelegerea riscului apariţiei coronavirusului liliecilor”.

Institutul de Virusologie Wuhan „a participat în mod deschis la cercetări ale funcţionalităţii în parteneriat cu universităţi şi instituţii din SUA” mai mulţi ani sub conducerea dr. Shi Zhengli, potrivit lui Josh Rogin de la Washington Post. Zhengli, poreclită "doamna liliac", este coordonator al programului la Institutul de Virusologie Wuhan.

Între timp, în decembrie 2017, Fauci a reuşit să treacă peste moratoriul impus de SUA asupra acestor cercetări, fără aprobare.

Mai mulţi oficiali ai administraţiei Trump au declarat pentru The Australian, ediţia de weekend, că dr. Fauci nu a ridicat problema reluării finanţării cercetării cu conducerea Casei Albe.

„A cam făcut lucrurile direct”, a spus un oficial citat de The Australian.

„Cred că există adevăr în afirmaţiile conform cărora [Consiliul Naţional de Securitate, n.r.], preşedintele, şeful de personal al Casei Albe, acei oameni - habar n-aveau că se relua cercetarea”.

The Australian a confirmat, de asemenea, că nici Mike Pompeo, directorul de atunci al Agenţiei Centrale de Informaţii - CIA - nici Matthew Pottinger , membru al Consiliului Naţional de Securitate, nu fuseseră informaţi.

Acestor experimente care încercau să crească gradul letal al coronavirusurilor li s-au opus oameni de ştiinţă proeminenţi, inclusiv grupul de lucru Cambridge - format din 200 de cercetători - care a emis un avertisment public în 2014.

"Riscurile de accident implicând potenţiali agenţi patogeni pandemici nou creaţi ridică noi preocupări majore”, se menţiona într-o scrisoare publică a grupului. "Crearea în laborator a unor tulpini noi, extrem de transmisibile, de viruşi periculoşi, în special, dar nu limitat la gripă, prezintă riscuri substanţial crescute".

„O infecţie accidentală într-un astfel de cadru ar putea declanşa focare care ar fi dificil sau imposibil de controlat. Din punct de vedere istoric, noile tulpini de gripă, odată ce ajung să fie transmise la populaţia umană, infectează un sfert sau mai mult din populaţia lumii în termen de doi ani”.

Steven Salzberg, de la Şcoala de Medicină Johns Hopkins, declara în 2015 că beneficiile cercetării în programele de câştig de funcţie sunt „minime în cel mai bun caz” şi că „ar putea fi obţinute mult mai sigur prin alte căi de cercetare”.

„Sunt foarte îngrijorat de faptul că cercetarea continuă a câştigului funcţional al virusurilor gripale şi, mai recent, al altor virusuri, prezintă riscuri extrem de grave pentru sănătatea publică”, a scris el.

Cu toate acestea, Fauci susţinea că merită riscul. Deşi, după un an şi jumătate de pandemie, şi-a schimbat părerea.

Fost consilier al Casei Albe: Anthony Fauci va dispărea în 90 de zile datorită implicării cu Institutul din Wuhan

Peter Navarro, consilier pentru Comerţ al administraţiei Trump, a susţinut că dr. Anthony Fauci, care conduce efortul SUA împotriva COVID, va fi demis din funcţia sa de la conducerea Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii (NIAID) în termen de trei luni din cauza rapoartelor emergente despre legăturile sale profunde cu Institutul de Virologie din Wuhan şi Partidul Comunist Chinez.

Navarro, fost director al politicii pentru Comerţ şi Industrie a explicat marţi, la emisiunea „War Room: Pandemic”, că implicarea lui Anthony Fauci în programele de cercetare care îşi propuneau să amplifice caracterul letal al coronavirusurilor de liliac, desfăşurate la Institutul de Virologie din Wuhan - precum şi apropierea sa de Partidul Comunist Chinez - vor declanşa demiterea sa.

„Tony Fauci este tatăl virusului. A venit din acel laborator ... Tony Fauci a facilitat experimentele privitoare la capabilităţi [ale virusului, n.r.] care au transformat virusul într-o armă”, a declarat Navarro pentru moderatorul emisiunii şi fostul strateg al Casei Albe, Steve Bannon.

Navarro a explicat apoi de ce Fauci este vinovat de răspândirea pandemiei şi impunerea blocajelor în SUA.

„Vreau să subliniez acest lucru: Fauci va dispărea în 90 de zile”, a spus Navarro.

„Ştie că acel lucru a venit, probabil, de la Institutul de Virologie din Wuhan. El ştie asta. De ce ştie asta?” a continuat Navarro. „Pentru că ştie că a dat bani acelui laborator şi ştie că a plătit pentru experimentele de câştig de funcţie. Şi ştie că experimentele făcute de 'doamna liliac' [dr. Shi Zhengli n.r.] erau menite să producă un virus mortal, ea i-a mulţumit public pentru că le-a dat banii pentru a face acest lucru”.

„Anthony Fauci ştia toate acestea. Dar ce a făcut? ... A ieşit şi şi-a cerut scuze? Nu, s-a poziţionat ca erou al întregii mişcări”, a spus el, adăugând că Fauci „este un sociopat”.

Bannon a intervenit, amintindu-i lui Navarro că Fauci nu numai că nu şi-a cerut scuze, dar nu a menţionat deschis niciuna dintre activităţile sale implicând laboratorul de virologie din Wuhan.

„Nu-mi pasă de scuzele lui”, a spus Bannon. „Nu a informat niciodată oamenii, nu a fost niciodată sincer cu oamenii din administraţia [Trump, n.r.] şi nici cu poporul american. Scuzele sale nu înseamnă nimic pentru mine”.

Anthony Fauci a început să fie învinuit de colaborarea cu Institutul de Virologie din Wuhan la începutul acestei luni, când a recunoscut la o întrebare pusă de senatorul Rand Paul (R-Ky.), în timpul unei audieri în Congres, că a finanţat cercetări la Institutul de Virologie Wuhan prin terţe părţi - după ce iniţial negase acest lucru.

Fauci, în calitate de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a acordat finanţări Institutului de virologie din Wuhan, prin intermediul unui ONG obscur - EcoHealth Alliance - pentru a susţine financiar programe de îmbunătăţire a capacităţilor letale ale coronavirusurilor - deşi asemenea programe fuseseră interzise în SUA, printr-un moratoriu, după ce numeroşi virologi eminenţi au atras atenţia asupra pericolelor prezentate de aceste programe asupra sănătăţii populaţiei din întreaga lume - în cazul în care asemenea virusuri "îmbunătăţite" ar fi scăpat de sub control. SURSA: Epoch Times



populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri