Început de mandat în forță al primei femei ministru de Finanțe din istoria britanică: vrea să elimine pisoarul din toaleta instituției

Început de mandat în forță al primei femei ministru de Finanțe din istoria britanică: vrea să elimine pisoarul din toaleta instituției

Rachel Reeves, economista recent numită ca ministru de Finante în Regatul Unit, își dorește îndepărtarea pisoarul antic din baia privată a Trezoreriei, care, până la ea, a fost condusă doar de bărbați.

Rachel Reeves. FOTO Facebook Rachel Reeves

Rachel Reeves. FOTO Facebook Rachel Reeves

A promis dinainte să devină ministru că o va face dacă va ajunge în funcție, dar, la aproape o lună de la preluarea postului, recunoaște că urinarul antic este încă în baia privată a cancelarului.

Reeves este prima femeie care deține postul vechi de secole, dar modernizarea toaletelor s-a dovedit mai dificilă decât s-ar fi așteptat, potrivit dailymail.co.uk , care arată că piesa edwardiană de toaletă este aparent parte protejată a patrimoniului țării.

„Sunt prima femeie cancelar al Exchequerului ( Trezorerie - instituția financiară care a fost responsabilă, de-a lungul anilor, de gestionarea veniturilor și cheltuielilor regale. Postul a existat între 800 și 1.000 de ani, în funcție de cine asculți”, a spus Rachel Reeves în podcastul News Agents, când a mărturisit că pisoarul e tot acolo.

Oportunitatea de a avea un pisoar în toaleta cabinetului privat

În timpul campaniei, o persoană din interiorul Trezoreriei a declarat, pentru Financial Times, că „a existat o discuție cu privire la oportunitatea de a avea un pisoar acolo și dacă acesta ar trebui să fie eliminat”.

Întrebată ulterior dacă era de acord ca pisoarul să rămână în baia privată, Reeves a declarat pentru revista Spectator: „Nu chiar”, explicând că și-ar dori eliminarea lui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit