Începe US Open, alt Grand Slam fără Halep: avem adversarele româncelor din primul tur

Începe US Open, alt Grand Slam fără Halep: avem adversarele româncelor din primul tur

Revenirea Simonei Halep (32 de ani, 1.130 WTA) în circuitul feminin, în martie 2024, a reaprins speranțele că o vom vedea pe marile arene ale lumii, în acest an. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Iar US Open 2024, care va începe de luni, se va desfășura tot fără fosta ocupantă a locului 1 WTA.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

În schimb, o avem pe Gabriela Ruse (123 WTA) în ultimul tur al calificărilor, unde o va întâlni pe Alexandra Eala (148 WTA), miza fiind un loc pe tabloul principal. Aici, se află deja două românce, iar ele și-au aflat adversarele din primul tur, potrivit Agerpres.

Jaqueline Cristian o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, a 12-a favorită, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi. Kasatkina (27 ani, 12 WTA) a câştigat ambele dueluri cu românca (26 ani, 68 WTA), în 2022, când Jaqueline a abandonat în turul secund la Doha, după ce câştigase primul set cu 6-2 şi scorul era 2-2 în actul secund, şi anul acesta, în sferturi la Charleston, cu 6-7 (4/7), 6-2, 6-3.

Jaqueline Cristian nu a participat la ediţia de anul trecut a turneului newyorkez, fiind accidentată.

Ana Bogdan (31 ani, 103 WTA) o va întâlni în primul tur pe olandeza Arantxa Rus (33 ani, 95 WTA), pe care a învins-o în toate cele patru dueluri anterioare. Cel mai recent a avut loc anul acesta, la Cluj-Napoca, în sferturi, scor 3-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/5).

Ana Bogdan a pierdut în primul tur la New York la ediţia de anul trecut, ea nereuşind să treacă de turul al doilea la Flushing Meadows până acum.

Jucătoarea britanică de origine română Emma Răducanu (71 WTA), campioană la US Open în 2021, o va întâlni în primul tur pe americanca Sofia Kenin (55 WTA). Aceasta va fi prima lor confruntare.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (169 WTA), care a cucerit trofeul la Flushing Meadows în 2019, va avea un meci foarte dificil în primul tur, contra italiencei Jasmine Paolini, numărul cinci mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

3 Pățania unor români care au dat mii de euro pe un sejur de vis: „Prima veste proastă a fost acum cam o lună”

4 CTP, despre Alain Delon / „Departe de a-l considera un mare actor, n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om”

5 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile