Încep picanteriile?/Ea este „blonda lui Coldea”, cea care l-a introdus pe fostul șef SRI în lumea miliardarilor arabi

Încep picanteriile?/Ea este „blonda lui Coldea”, cea care l-a introdus pe fostul șef SRI în lumea miliardarilor arabi

Marina Pandarof, cunoscută drept "blonda lui Coldea", este o româncă din Slatina care a facilitat întâlnirile fostului șef SRI, Florian Coldea, cu persoane influente din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Ea a fost introdusă în cercurile puternice din Orientul Mijlociu datorită relației sale cu Majed Al Sorour, fost CEO al Golf Saudi și un influent miliardar cu o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari, arată Antena 3 CNN.

Majed Al Sorour, care a fost și parte din conducerea echipei de fotbal Newcastle, este recunoscut pentru capacitatea sa de a atrage miliardari, investitori și politicieni în Arabia Saudită prin turneele de golf pe care le organiza. În 2019, Marina Pandarof a intrat în această lume selectă, lucrând pentru colosul Golf Saudi și ocupând un rol de coordonator de evenimente cu biroul la Riad.

Marina Pandarof a fost arestată de polițiștii antidrog, fiind acuzată de trafic de droguri. În apartamentul său din București, închiriat de la un cunoscut om de afaceri, au fost găsite 2 grame de cocaină. Ea a fost reținută chiar înainte de a pleca în Arabia Saudită și pusă sub control judiciar.

În acest caz, au fost audiați și alți oameni importanți, inclusiv un fost primar și un șef al unei societăți de stat din Olt, toți suspectați de consum de droguri. Marina Pandarof a fost acuzată și, conform surselor judiciare, ea a reușit să pătrundă în cercurile înalte din București tocmai datorită legăturii sale cu Majed Al Sorour. Această asociere i-a determinat pe mulți politicieni și oameni de afaceri români să încerce să o folosească pentru a-și facilita accesul în lumea puternicilor din Orientul Mijlociu.

Astfel, a ajuns Marina Pandarof să îl cunoască pe Florian Coldea, iar această legătură a dus la celebra fotografie cu Coldea și fostul consilier al premierului albanez Edi Rama.

Conform surselor Antena 3 CNN, dosarul în care Marina Pandarof a fost audiată și acuzată se află la DIICOT din octombrie 2022, dar procurorii nu au oferit detalii despre caz. Marina Pandarof a fost sub control judiciar până la sfârșitul anului 2022, iar DIICOT nu a răspuns solicitărilor de informații până în prezent.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii