Incendiu uriaș la baza militară americană din Coreea de Sud

Incendiu uriaș la baza militară americană din Coreea de Sud

Un incendiu a izbucnit la o bază militară americană din Coreea de Sud, cu imagini dramatice care arată flăcările care înghit o clădire mare, în timp ce pompierii luptă împotriva incendiului.

Baza Busan coreea de sud

Baza Busan coreea de sud

Cauza incendiului de la Baza Navală din Busan nu este încă cunoscută, dar s-a declanșat joi, 24 octombrie, la ora locală 18.30, potrivit informațiilor presei.

Un incendiu a mistuit joi seară o parte din depozitul bazei 55 Quartermaster a armatei SUA din Beomil-dong, o zonă riverană a orașului Busan din sud-estul Coreei de Sud, potrivit presei locale.

Raportat pentru prima dată în jurul orei 18:30, incendiul a luat amploare până la ora 20:00, iar autoritățile au mobilizat până la 11 echipaje de pompieri pentru a interveni, potrivit postului de știri YTN. Este posibil ca incendiul să fi pornit de la un șantier de construcții din interiorul unei zone de depozitare la rece a bazei, a releta YTN, citând surse din rândul pompierilor. Baza își are rădăcinile în perioada ocupației coloniale japoneze a Coreei. La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, armata americană a înființat aici baza 55-lea Quartermaster.

În 2019, aproximativ 60 de grupuri civice și sociale au ceru plecarea americanilor din bază. Busan, al doilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud, se află la aproximativ 320 km sud-est de Seul. Orașul de coastă deține cel mai mare port din Coreea de Sud și găzduiește, de asemenea, cartierul general al Forțelor navale americane din Coreea.

Forțele americane sunt staționate în Coreea de Sud pentru a descuraja agresiunea Nordului comunist și pentru a contribui la asigurarea stabilității în Asia, efectuând în mod regulat exerciții comune cu forțele din Seul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

2 Gigi Becali, despre generalul Lucian Pahonțu: „Are cea mai mare putere din România” / „Mi-e frică de omul ăsta”

3 Mungiu-Pippidi / „Maia Sandu a fost sfătuită prost, probabil din zona serviciilor românești”

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 VIDEO Constructorul turc de pe Drumul Expres Craiova–Pitești va produce „cea mai mare surpriză din 2024”