Incendiu suspect la una dintre reşedinţele de iarnă ale lui Putin din Altai FOTO
Flăcările au devastat una dintre reşedinţele de iarnă unde Ţarul are ascuns un buncăr secret antinuclear.
FOTO via X
Clădirea, deţinută de Gazprom şi folosită pentru extragerea sângelui din coarne de cerb pentru băi „miraculoase” pentru tineri, îl găzduise şi pe fostul premier Silvio Berlusconi, într-una dintre vizitele sale la şeful Kremlinului, scrie Daily Mail.
Cauzele incendiului, despre care au vorbit prima dată bloggerul Amir Aitaşev şi activista Aruna Arna, nu sunt clare.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a privatizat o zonă din Siberia inclusă în patrimoniul cultural mondial UNESCO pentru a-şi construi o reşedinţă de stat, relatează publicaţia italiană L’Espresso.
Zona privatizată de Vladimir Putin are o suprafaţă similară Portugaliei şi este situată la 4.000 de kilometri de Moscova, în Republica Altai, cunoscută drept Tibetul rusesc.
În 2013, aici a fost inaugurată o reşedinţă de lux pe două niveluri. Reşedinţa de lux este situată în apropiere de Ondugai, într- zonă sălbatică şi ferită de ochii curioşilor. Zona este protejată de agenţi de pază, iar accesul este posibil în baza unui permis special eliberat de FSB (serviciile secrete ruseşti).
Reședința a fost deghizată în complexul sanatoriului Altai Iard, care aparține Gazprom. Informațiile despre construcția clasificată a sanatoriului au apărut pentru prima dată în 2010.
Gazprom a declarat că sanatoriul era necesar pentru organizarea de întâlniri cu partenerii de afaceri, evenimente corporative și găzduirea oaspeților străini.
Personalitățile locale din opoziția rusă au susținut în repetate rânduri o legătură între acest complex și șeful Kremlinului.
Au existat, de asemenea, informații în mass-media care sugerează că există și un buncăr acolo.
Săptămâna trecută, reprezentantul Direcției Principale de Informații a armatei ucrainene, Andrii Iusov, a declarat că GUR știe locația buncărelor lui Vladimir Putin.
Iusov a refuzat să dezvăluie numărul buncărelor liderului de la Kremlin.
În ultimele luni, dronele ucrainene au încercat să lovească acest tip de ţintă în Rusia, dar Poliţia a refuzat să comenteze, iar civilii nu au voie în apropierea unităţii.
Potrivit serviciilor de securitate, reşedinţa din districtul Ongudaiski, din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China şi cu Kazahstan, a fost folosită de ofiţeri militari superiori în „scopuri recreative”.
Potrivit altor rapoarte, palatul ar fi găzduit un buncăr cu o vastă reţea de tuneluri subterane, pentru a-i proteja pe Putin şi pe familia sa în cazul unui război nuclear.
Sursa: adevarul.ro