Încăierare în Parlamentul italian. Legea care a încins spiritele VIDEO

Încăierare în Parlamentul italian. Legea care a încins spiritele VIDEO

Pumni și picioare s-au împărțit în Parlamentul Italian, încăierarea a izbucnit în timpul dezbaterii aprinse asupra unui proiect de lege controversat, care vizează acordarea unei mai mari autonomii autorităților locale.

Incidentul a avut loc în Camera Deputaților, unde Leonardo Donno, deputat din partea Mișcării 5 Stele, i-a împins un steag italian în față ministrului pentru afaceri regionale, Roberto Calderoli, în timp ce susținătorii coaliției de guvernare au intervenit în forță, relatează Politico.

Bătaie în Parlamentul italian - Captura Video

Bătaie în Parlamentul italian - Captura Video

În video, Leonardo Donno poate fi văzut apropiindu-se de Roberto Calderoli, cu un steag italian. Confruntarea s-a intensificat rapid, iar deputații s-au alăturat în încercarea de a-l separa pe Donno de Calderoli. În haosul care a urmat, Donno a fost rănit și a fost necesar să fie transportat în afara camerei parlamentare într-un scaun cu rotile, asistat de personalul medical.

Printre diferitele lovituri, am primit și un pumn foarte puternic în stern și m-am prăbușit pentru că nu mai puteam respira", a povestit Donno presei locale, adăugând că va lua în considerare „să ia măsuri" împotriva deputaților Ligii și Frații Italiei care l-au agresat.

Proiectul de lege discutat, care ar putea modifica semnificativ autonomia regională în Italia, nu a fost încă adoptat, iar dezbaterile vor continua în Camera Deputaților.

Opoziția a protestat în plenul Senatului italian, blocând dezbaterile referitoare la funcția de premier din sală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii