Încă un magistrat suspect de probleme psihice la Judecătoria Iași. Scandal cu jandarmi în sala de judecată

Încă un magistrat suspect de probleme psihice la Judecătoria Iași. Scandal cu jandarmi în sala de judecată

Judecătoarea Iulia Garabet a intrat în atenția colegilor de la Judecătoria Iași, după ce a manifestat un comportament ciudat vineri, 26 aprilie, scrie Ziare.com.

Magistratul ieșean a dat afară din sala de judecată toți avocații și clienții lor, aceștia nu au mai apucat nici măcar să-și ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat ușa sălii unde aveau loc sedințele. Aceștia au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile, scrie Dezvăluirea.

Colegiul de conducere al Judecătoriei Iași a înlocuit-o ieri, 30 aprilie, în sala de judecată pe judecătoarea Iuliana Garabet, desemnând un alt magistrat să se ocupe de dosarele repartizate acesteia. De asemenea, conducerea instanței a solicitat CSM să dispună efectuarea unui control psihiatric.

Iuliana Garabet avea de judecat peste 50 de dosare dar conducerea instanței a decis să o înlocuiască.

”S-a luat decizia degrevării doamnei judecător de obligația de a soluționa numărul însemnat de dosare care i-au fost repartizate. De asemenea, s-a solicitat secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să dispună efectuarea unui control psihiatric deoarece noi suspectăm o boală psihică”, a declarat judecătoarea Monica Mihai, purtător de cuvânt al Judecătoriei Iași.

Vineri, 26 aprilie, jandarmii au dezamorsat situația. În aceiași zi, Iuliana Garabet a amânat toate dosarele prezentând o motivație delirantă, fără sens. Aceasta a cerut înființarea la Iași a unui parchet care nu există.

”Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza, iar, în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea”, a precizat judecătoarea.

Acesta este al doilea caz al unui judecător din Iași suspectat de probleme psihice, înregistrat în mai puțin de un an.

În luna mai 2023, judecătoarea Marianei Obreja a fost internată cu forța de Poliție la Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iași, după ce și-a terorizat vecinii. Aceștia au chemat Poliția pentru că femeia asculta muzică la maximum în jurul orei 02:00.

Când au ajuns la ușa ei, femeia a devenit recalcitrantă și s-a certat cu polițiștii.

Din cauza comportamentului său irațional, judecătoarea a fost dusă de oamenii legii, cu forța, la Spitalul de Psihiatrie „Socola”, unde a rămas internată opt zile, până pe 17 mai. Ea a fost amendată și cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

După acest incident, judecătoarea și depus actele pentru pensionare.

Presa locală a scris că Mariana Obreja avusese un comportament ciudat și în trecut. În 2011, ea a primit un avertisment după ce la o ședință de judecată ar fi încuiat ușile și a dat sentința în lipsa ambelor părți. Ea s-a plâns de mai multe ori colegilor că avocații țipă la ea și că nu mai suportă stresul.

Mariana Obreja activa la Judecătoria Iași din anul 1999, iar în iunie 2023 a fost pensionată prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis.


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...