Încă o relicvă comunistoidă care predă la SNSPA...„relații internaționale și integrare europeană”

Încă o relicvă comunistoidă care predă la SNSPA...„relații internaționale și integrare europeană”

Cine predă la SNSPA „relații internaționale și integrare europeană”:

  • Daniel Dăianu, 71 de ani, fost ofițer de securitate între 1976 și 1978, la direcția de informații externe. Părinții săi au fost ofițeri superiori în Securitate. Acum, el conduce Consiliul Fiscal.
  • Vasile Secăreș, 76 de ani, fost căpitan în ministerul Apărării, unde a lucrat până în 1978 la Centrul de Studii și Cercetări de Istorie și Teorie Militară din București. Ulterior, el a predat la Aacdemia Ștefan Gheorghiu, unde erau pregătite cadrele PCR. După 1990 a fost consilierul lui Ion Iliescu. În anul 2022 era și membru al Consiliului de Administrație al Eximbank, de unde a încasat circa 150.000 de lei. Acum, el este președinte al Institutului Bancar Român.
  • Mircea Ioan Pascu, 75 de ani: în perioada 1971-1986, acesta a fost cercetător la Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul Institutului de Studii Istorice şi Social-Politice (ISISP), subordonat CC al PCR. A fost ministru al Apărării între 2001 și 2004, în guvernul Năstase. Foștii ofițeri de Securitate Liviu Turcu (transfug în Occident) și Mircea Răceanu (condamnat la moarte de regimul Ceaușescu sub acuzația de spionaj) au susținut că Pascu era ofițer de securitate. Oarecum ironic, el le predă masteranzilor de la SNSPA despre „securitate și tehnologie” sau „securitate și diplomație”.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…