Încă o arestare preventivă pe numele lui Ghiţă. Fugarul a fost localizat în Serbia. Autoritățile ne MINT că nu

Încă o arestare preventivă pe numele lui Ghiţă. Fugarul a fost localizat în Serbia. Autoritățile ne MINT că nu

Tribunalul Prahova a admis, miercuri, propunerea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului parlamentar Sebastian Ghiţă. Mandatul este valabil 30 de zile care vor fi calculate de la data punerii în executare, avocaţii fostului deputat putând contesta decizia. Judecătorii Tribunalului Prahova au admis, miercuri după-amiază, propunerea formulată de DNA Ploieşti şi au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat.

Mandatul de arestare este pentru o perioadă de 30 de zile , care vor fi calculate de la punerea în executare a mandatului, au precizat reprezentanţii Tribunalului Prahova. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

In ciuda unor dezmintiri oficiale venite din partea premierului Grindeanu si procurorului general Augustin Lazar, mai multe surse HotNews.ro de maxima incredere au confirmat din nou ca Ghita a fost localizat in Serbia. Intrebarea este daca autoritatile sunt si interesate sa-l aduca pe Sebastian Ghita.

În cel de-al cincilea dosar în care Sebastian Ghiţă este inculpat pentru fapte de corupţie fostul parlamentar este reprezentat în instanţă de către un avocat de la Baroul Bucureşti, angajat de tatăl său.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Ghiţă. În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.  

În 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol. Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…