Încă două victime ale miliardarului Mohamed Al Fayed fac declarații cutremurătoare: „Și-a băgat mâna sub fusta mea și m-a pipăit”

Încă două victime ale miliardarului Mohamed Al Fayed fac declarații cutremurătoare: „Și-a băgat mâna sub fusta mea și m-a pipăit”

Risc Seismic

Apar noi mărturii în cazul miliardarului Mohamed Al Fayed acuzat de abuzuri sexuale. La peste trei decenii de când au renunțat la locurile de muncă pe care le aveau la Harrods, două dintre victimele omului de afaceri încă sunt stăpânite de frică atunci când vorbesc despre ceea ce li s-a întâmplat.

Mohamed Al Fayed

Mohamed Al Fayed a murit în anul 2023. Foto: EPA EFE (Arhivă)

Pentru a putea vorbi despre traumele cauzate de abuzul sexual este necesar să ai mult curaj . De curaj au dat dovadă și aceste două femei care au vorbit despre suferința prin care au trecut, deși s-a încercat reducerea lor la tăcere prin amenințări. Au fost amenințate și le-au fost amenințate inclusiv familiile, încât și la acest moment să tem că o persoană le-ar putea face rău, conform The Telegraph.

Au trecut 30 de ani”, a mărturisit una dintre victime, Catherine, care în prezent are aproape 50 de ani, „dar încă mai simțim că ne este amenințată siguranța. A trebuit cu adevărat să stau și să mă gândesc dacă vreau să fiu atât de expusă? Vor veni ei după mine?

Aproape 40 de femei au mărturisit că au fost victime și sunt implicate în procese împotriva Harrods, iar alte circa 60 au luat legătura cu avocații pentru a ieși în față și a spune că au fost abuzate de un bărbat care nu se află la prima abatere.

Miliardarul Mohamed Al Fayed nu încerca să ascundă că-și violează și molestează tinerele angajate, întrucât un fost manager al magazinului a spus pentru BBC că oricine a ocupat o funcție de conducere în cadrul companiei lui Fayed și susține că nu știa ce face este un mincinos.

Al Fayed, care a murit în urmă cu un an, a agresat-o sexual pe Catherine în fața a trei dintre copii acesteia și a încercat să o oblige să întrețină relații sexuale atunci când cei din urmă dormeau într-o cameră din apropiere.

De asemenea, Natacha a mărturisit că era agresată sexual săptămânal, de fiecare dată când era singură cu el în birou.

Niciuna dintre victime nu a putut găsi ajutor în cadrul Harrods, al cărui proprietar își folosea banii și lansa amenințări pentru a împiedica orice tentativă de a transmite lumii exterioare un mesaj despre ceea ce avea loc în interiorul celui mai cunoscut lanț de magazine din lume.

Miliardarul nu a plătit niciodată pentru infracțiunile sale, deși a ajuns de mai multe ori în atenția oamenilor legii.

Natacha și-a făcut curaj și a vorbit vineri în cadrul unei conferințe de presă la Londra, în timpul căreia echipa juridică condusă de Dean Armstrong KC a spus că Harrods trebuie să fie tras la răspundere pentru „sistemul” care i-a permis lui Al Fayed să abuzeze de femei după bunul plac.

Ambele femei, Natacha și Catherine, au mărturisit că au putut să spună ceea ce li s-a întâmplat doar datorită puterii pe care și-o dau una celeilalte. Aranjate și educate, acestea sunt genul de persoane pe care Harrods l-ar căuta.

„Am fost păcălite cu un fals sentiment de siguranță”

Femeile au crezut că au fost angajate în 1990 pentru că meritau, însă în prezent cred că au fost, de fapt, o potențială pradă. Ele au vorbit despre un modus operandi care a fost aplicat de Al Fayed de-a lungul deceniilor. În primă fază, femeile erau angajate, apoi bărbatul încerca să construiască o relație de prietenie și să le ofere atenție. Ulterior, după ce le câștiga încrederea, acestea ajungeau să fie molestat și, în unele cazuri, chiar violate.

„Eram o fată de la țară”, a mărturisit Natacha, în timp ce a vorbit despre vârsta naivă de 19 ani pe care o avea când a intrat în atenția lui Al Fayed. „Am fost crescută la țară, plimbam câini, călăream, nu știam cum să fac față dificultăților. Știam că Fayed era președintele Harrods, dar nu știam de reputația lui”, a mai adăugat femeia.

Ambele femei, care aveau 19 ani, s-au înscris la aceeași agenție de recrutare, care le-a trimis pe amândouă la interviuri pentru postul de ajutor al asistentului personal al lui Al Fayed. Au susținut interviurile la o distanță de câteva luni una de cealaltă, în anul 1990.

La acea vreme Natacha și Catherine erau slabe, blonde și frumoase, iar în prezent ele sunt de părere că agenția le-a trimis la Harrods, întrucât cunoștea preferințele miliardarului. Deși se așteptau ca la interviu să-și facă apariția asistentul personal al omului de afaceri, acestea au fost intervievate chiar de Al Fayed.

Fiind rugată să descrie biroul miliardarul, Catherine a spus doar: „Aur”, în timp ce Natacha susține: „Acest sentiment de opulență și grandoare a fost destul de copleșitor la acea vârstă”. Ambele au obținut slujbele.

În primele luni lucrurile au decurs normal. „Ne-am petrecut o mare parte din timp mâzgălind”, a mărturisit Natacha.

Natacha susține că îl vedea pe Al Fayed ca pe un „unchi” sau „tată”. „Am fost păcălite cu un fals sentiment de siguranță. Ne spunea că «dacă îți faci treaba bine, vei face parte din familia noastră și nu vei duce lipsă de nimic». Era carismatic, te făcea să te simți în largul tău.”

Avea proprii lui copii. Avea două fiice. Era căsătorit. Chiar dacă ești adult, nu suspectezi pe cineva ca el că ar putea reprezenta o amenințare”, a spus Catherine.

„A încercat să se bage în pat cu mine”

În schimb, Catherine avea să descopere că miliardarul era dispus să se folosească de copiii săi mici pentru a-și descuraja victimele și a le prinde cu garda jos. După patru sau cinci luni de la angajare, ea a fost rugată să meargă la conacul afaceristului din Oxted, Surrey, pentru a o ajuta pe fiica acestuia, Camilla, la lecțiile de pian. Acest lucru a avut loc într-o zi de sâmbătă.

Când am ajuns acolo, mi-a făcut cunoștință cu copiii și soția lui”, a dezvăluit Catherine. „Te făcea să simți că, dacă lucrezi pentru el, ești ca din familie”, a mai adăugat ea.

Ulterior, i s-a cerut să meargă într-o sală uriașă, unde era un pian, și „din senin m-a luat, și-a băgat mâna sub fusta mea și m-a pipăit, apoi m-a împins”. Conform spuselor sale, atunci când s-a dezmeticit din șoc „toți râdeau” de ea.

Am simțit un sentiment de umilință, de tipul «ce s-a întâmplat?»”, a mai spus femeia.

Aproape că îl excita și mai mult să te vadă îngrozită sau șocată. Cu cât erai mai vulnerabilă, cu atât mai mult părea să obțină o anumită satisfacție sau plăcere din asta.

În aceeași seară, ea a luat cina cu bona copiilor și s-a dus la culcare într-o cameră aflată în capătul coridorului de la dormitoarele copiilor. „El a intrat în cameră și a încercat să se bage în pat cu mine și să mă agreseze”, spune ea. „M-am împotrivit și lui nu i-a plăcut deloc, era furios. A spus ceva de genul «poate data viitoare o să vrei sau o să te bucuri»”.

Îngrozită și captivă în conacul lui Al Fayed, fără nicio posibilitate de a fugi, și-a folosit pagerul pentru a lua legătura cu Natacha, care i-a spus să tragă o comodă în fața ușii. În dimineața următoare a fost urcată într-un tren spre Londra, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ca și alte femei, Natacha a fost trimisă la un control medical atunci când a obținut slujba la Harrods, în timpul căruia a fost supusă unui examen ginecologic și testată pentru SIDA și boli cu transmitere sexuală. Aceste lucruri au avut loc fără ca ea să-și dea consimțământul.

Ba mai mult, ea nu a intrat nici până acum în posesia rezultatelor, însă se pare că acestea îi erau trimise direct miliardarului.

„Alții au cedat în fața regimului Fayed”

Natacha a spus că fost „verificată pentru puritatea mea”.

Deși lucrau în același birou, celor două femei le era interzis să vorbească una cu cealaltă în timpul serviciului, nu aveau voie să ia prânzul în același timp și nu plecau niciodată împreună de la serviciu.

Dacă voiau să vorbească în timpul programului, erau nevoite să-și trimite bilețele, asigurându-se că nu sunt văzute de asistenta lui Al Fayed. Totuși, acest lucru nu le-a împiedicat să se întâlnească în weekend-uri, devenind prietene foarte bune.

Acestea și-au ținut relația de prietenie secretă, întrucât se temeau de afacerist.

A trebuit să ținem întâlnirile noastre foarte secrete”, a spus Natacha, „pentru că nu știai în cine să ai încredere. Pentru noi era evident că alții au cedat în fața regimului Fayed, pentru că aveau carduri de magazin, aveau mașini, bijuterii Cartier, haine scumpe.

Multe persoane s-ar întreba de ce nu au demisionat. Totuși, femeile au spus că trebuiau să-și „plătească” chiriile. Ele nu proveneau din familii bogate, iar Catherine își pierduse tatăl pe când era doar un copil.

Celor două femei le-a fost atât de frică de afacerist, încât au plecat din Regatul Unit pentru o perioadă lungă de timp, întrucât nu se mai simțeau în siguranță.

Natacha a încetat să mai meargă la serviciu după ce a fost invitată în apartamentul lui Al Fayed de pe Park Lane pentru o așa-zisă evaluare a modului în care își face treaba. Însă, în momentul în care a ajuns la locația, ușa a fost închisă în urma sa, iar în dormitorul afaceristului a văzut jucării sexuale.

Ea s-a așezat pe canapea, iar Al Fayed s-a urcat pe ea. Au căzut pe podea, iar ea a reușit să scape. El a început să râdă de ea și i-a spus că, în cazul în care va spune vreodată cuiva despre acel incident, nu va mai lucra niciodată în Londra, menționându-i că știe unde locuiește familia sa.

Ambele victime au fost concediate

Din acel moment, Natacha nu s-a mai dus la birou.

În ceea ce o privește pe Catherine, ea a fost concediată după ce l-a respins pe miliardar atunci când a încercat să-i bage mâna pe sub bluză. Ambele au fost concediate la opt sau zece luni de la momentul angajării.

Calvarul nu a luat sfârșit, însă. Natacha și-a pierdut încrederea în sine, însă spune că „totul este bine acum”.

De asemenea, Catherine a decis să plece din țară, întrucât a crezut că va fi „vânată”, iar coșmarurile nu i-au dat pace.

Totuși, unele dintre victimele afaceristului s-au confruntat cu situații mai neplăcute. O femeie a fost amenință la telefon chiar și după ce a renunțat la slujba de la Harrods și a trebuit să petreacă jumătate de ani într-un spital de psihiatrie.

Nu a putut să aibă relații romantice și nu și-a întemeiat o familie. Toate din vina lui Al Fayed.

Harrods a fost cumpărat de Autoritatea de Investiții din Qatar în urmă cu 14 ani. Compania spune că a acceptat „răspunderea indirectă” pentru comportamentul lui Al Fayed, că a ajuns la înțelegeri cu „marea majoritate” a persoanelor care au apelat la firmă din 2023 și că este acum „o organizație foarte diferită” de cea prezidată de afacerist.

Abuzurile sexuale comise de Fayed asupra angajaților au fost consemnate încă din anii '90, nu în ultimul rând de Tom Bower în biografia sa din 1998, care a prezentat în detaliu controalele medicale, molestarea și amenințările.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit