Încă 7 dintre cele mai comune mituri despre nutriție au fost demontate

Încă 7 dintre cele mai comune mituri despre nutriție au fost demontate

Scoaterea carbohidraților din alimentație sau mâncatul „puțin și des” sunt două exemple de trenduri nutriționale care au fost foarte populare în anii recenți. Dar care trenduri au un sâmbure de adevăr? Cel mai des, mâncatul sănătos este mai ușor decât crezi, transmite publicația Vogue .

Mai jos, scoatem în evidență șapte dintre cele mai comune mituri nutriționale care nu sunt de fapt adevărate.

Mâncatul după ora 18:00 nu este benefic pentru tine

Ai auzit de mitul că mâncatul noaptea târziu te poate face să iei în greutate? Nu este mereu acesta cazul. Studii arată că de fapt câte calorii consumăm este de fapt factorul decisiv în această situație, nu ora la care mâncăm. Totuși, există câteva dovezi care sugerează că mâncatul sau gustările noaptea târziu te pot predispune în a alege mâncăruri nesănătoase.

Produsele cu grăsimi reduse sunt mai sănătoase

O etichetă cu „grăsimi reduse” nu indică în nici un fel faptul că un produs are beneficii pentru sănătate. Studiile arată că multe produse cu grăsimi reduse conțin mai mult zahăr sau aditivi artificiali comparativ cu produse cu un nivel normal de grăsimi. De exemplu, produsele „light” adesea conțin îndulcitori ca să potențeze aroma. (Uitați-vă la iaurtul grecesc).

Într-adevăr, merită să fim atenți la ce tipuri de grăsimi se regăsesc în mâncare, precum și la calitatea produselor. Ar trebui să aibă o proporție cât mai ridicată de acizi grași nesaturați pe cât este posibil. Ca o regulă de urmat, cu cât un produs conține mai puține ingrediente, cu atât este mai puțin procesat, fiind astfel și mai sănătos.

Carbohidrații nu sunt buni pentru tine

Scoaterea carbohidraților din alimentație este unul dintre cele mai vechi sfaturi, nu este necesar alegerea corectă pentru sănătatea ta. Nu toți carbohidrații sunt creați la fel, așa cum explica Societatea Germană de Nutriție. Carbohidrații complecși – precum cei găsiți în mâncăruri bogate în nutrienți, cum ar fi produsele cu grâu întreg, fructe și legume- te țin hrănit mai mult timp. De asemenea ajută la contracararea poftelor și întăresc flora intestinală.

O dietă vegană duce la eficiențe nutriționale

Un alt mit este acela că dacă urmezi o dietă vegană, mai devreme sau mai târziu vei suferi de o deficiență nutrițională. De fapt, o dietă vegană echilibrată poate oferi toți nutrienții necesari precum proteină vegetală. Lucrul cel mai important este să încorporezi o varietate de mâncăruri sănătoase. Vitamina B12 se găsește cel mai des în produse animale și acizi grași omega-3 se găsesc cel mai des în peștii cu mai multă grăsime, așa că este important să încorporezi aceste elemente în dietă prin opțiuni vegane și să iei în considerare suplimentele unde este necesar. Semințele de in, chia și nucile sunt surse bazate pe plante care oferă omega-3. Uleiul de alge poate fi folosit ca înlocuitor pentru uleiul de pește.

Ar trebui să mănânci proteină imediat după ce ai făcut sport

Deși o sursă de proteină după un antrenament poate ajuta la repararea mușchilor, nu este nevoie să mănânci imediat după ce ai părăsit sala. Corpul poate asimila proteină între 30 de minute și 2 ore după un antrenament. Cu toate astea, un studiu recent a arătat în repetate rânduri că această „fereastră anabolică” este mai largă și mai flexibilă decât am crezut inițial. Un studiu de a Jurnalul Societății Internaționale a Nutriției Sportive indică faptul că nu este neapărat important să mănânci proteină imediat după un antrenament, atâta timp cât corpul este furnizat în mod adecvat cu proteină pe parcursul zilei. Există o excepție totuși: Dacă te antrenezi de mai multe ori pe zi, poate fi o idee bună să te realimentezi cu proteină destul de repede după un antrenament, pentru a ajuta la recuperare.

Glutenul este nesănătos

Glutenul a primit foarte multă atenție în ultimii ani. Proteina, care se găsește în cereale precum grâu, orz, secară au fost corelate cu reacții inflamatorii în corp. Însă, studii științifice arată că glutenul cauzează reacții inflamatorii doar oamenilor cu boala celiaca, o alergie la grâu sau intoleranțe specifice. Așa dar, veștile bune sunt că, majoritatea oamenilor nu beneficiază în nici un fel prin a evita glutenul. O dietă fără gluten nici nu este necesar mai sănătoasă, deoarece produsele fără gluten adesea conțin mai mult zahăr, grăsime și sare decât produsele normale pentru a imita textura și gustul produselor cu gluten.

Dietele „detox” chiar te detoxifica

Sucurile sau posturile adesea promit că vor „detoxifica” corpul, vor ajuta la funcționarea organelor și că vor îmbunătății în general sănătatea și starea de spirit. Totuși, corpul este capabil de a se detoxifica și singur, mulțumită ficatului și a altor organe. Conform unor studii variate, există puține dovezi științifice care să sugereze că dietele detox ajută corpul să elimine toxinele.

SURSA: g4food.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…