Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi

Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi

În fiecare an, la data de 14 septembrie, credincioșii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, cunoscută și drept „Ziua Crucii”. Cu o puternică însemnătate, evenimentul aduce în atenție două evenimente importante.

Gospodinele nu trebuie să spele în ziua de 14 septembrie. foto ziarullumina.ro (Arhivă)

Gospodinele nu trebuie să spele în ziua de 14 septembrie. foto ziarullumina.ro (Arhivă)

La 14 septembrie 335 a fost înălțată, la Ierusalim, în fața credincioșilor Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos. Se spune că împăratului Constantin i s-a arătat Crucea și i s-a transmis că „prin acest semn vei învinge”. Ulterior, acesta a cerut să fie găsită Crucea Mântuitorului.

Citește continuarea pe Click.ro!

În aceeași ordine de idei, trei cruci identice au fost descoperite, iar pentru a afla care este Sfânta Cruce, Macarie, Patriarhul Ierusalimului, ar fi apropiat de cele trei cruci trupul unei tinere care murise de puțin timp. În momentul în care a atins-o pe cea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, tânăra ar fi revenit la viață.

Totodată, în anul 629, împăratul Heraclius a luat Crucea din mâinile perșilor.

Superstiții

În această zi de sărbătoare gospodinele nu trebuie să spele, să calce sau să coasă. De asemenea, bărbații nu au voie să muncească câmpul.

Potrivit credinței populare, în această zi pământul se închide și ia cu el insectele, reptilele și plantele care și-au făcut apariția primăvara. Totodată, șerpii se strâng laolaltă, înainte de a se refugia în ascunzători, se încolăcesc și realizează o piatră care ajută la vindecarea bolilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct