Înalt Prea Sfințitul Teodosie lovește din nou. De câte ori pe săptămână ar trebui să se bucure soții de „plăcerile trupești”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie lovește din nou. De câte ori pe săptămână ar trebui să se bucure soții de „plăcerile trupești”

La puțin timp după ce a susținut că „boala este urmare a păcatului”, ÎPS Teodosie a făcut noi declarații în cadrul unei emisiuni radio. De această dată, arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre frecvența relațiilor intime între doi soți și despre fumat.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a făcut o serie de declarații controversate. FOTO Calin Gavrilas (Arhivă)

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrebat, la emisiunea la care este prezent, în mod regulat, la un post de radio: „Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a subliniat că soții nu ar trebui să facă din plăcerile trupești „un scop al vieții” și că relațiile intime sunt îngăduite de maximum două ori pe săptămână, în cazul în care „nu sunt sărbători”.

Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc. Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri... oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu” a declarat arhiepiscopul Tomisului, conform News.ro.

În plus, el a oferit ca exemplu familii „care trăiau în abstinență” și care aveau raporturi sexuale doar pentru a face copii.

Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii se întâlneau foarte rar”, a mai spus ÎPS Teodosie.

În cadrul aceleiași emisiuni, arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat și dacă rugăciunile celor care fumează sunt luate în considerare.

Nu prea se ia. Sfinţii Părinţi sunt categorici: fumatul este păcat împotriva firii. Acestea-s cele mai mari păcate, cele împotriva firii. De aceea, lăsaţi-vă de fumat!”, a susținut Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

Declarații controversate ale ÎPS Teodosie

Recent, în cadrul unei emisiuni la același post de radio, o femeie căsătorită l-a întrebat pe arhiepiscop cum să procedeze dacă dorește să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, dar familiei îi este rușine de acest gest.

O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Nu este singura declarație a lui Teodosie care a stârnit controverse. În urmă cu câteva săptămâni, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a întrebat cum poate scăpa dintr-o relație cu un soț abuziv să-și „ducă crucea", subliniind că a primit „taina cununiei".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…