În ultima perioadă s-au intensficat tentativele de fraude bancare
Realizator Laurenţiu Văduva: Poliţiştii şi specialiştii în securitate cibernetică atrag atenţia că în ultima perioadă s-au intensficat tentativele de fraude bancare. Hackerii trimit mail-uri în numele băncilor şi îi pot păcăli pe oameni să le ofere datele necesare pentru a face tranzacţii ilegale. Specialiştii au şi o serie de recomandări pentru a evita astfel de situaţii. Ne spune mai multe Daniela Vasilescu.
Reporter: Polițiștii spun că în ultima perioadă a crescut numărul sesizărilor cu privire la acest tip de fraudă și ne îndeamnă că atunci când primim astfel de mail-uri să verificăm dacă acestea provin de la unitatea bancară și să nu accesăm linkul aflat în conținutul lor. Directorul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română, comisarul șef Ramona Dabija, ne oferă și alte sfaturi.
Ramona Dabija: Să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card, inclusiv codul CVV2, CVC2, sunt acele trei cifre de pe spatele cardului, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare. Angajații băncilor nu vor solicita niciodată divulgarea acestor informații, indiferent prin ce mijloace se primește solicitarea, fie că vorbim de email, sms, apeluri telefonice sau la servicii financiare furnizate de bancă la distanță.
Reporter: Polițiștii ne mai recomandă să semnalăm imediat unității bancare orice tentativă de fraudă.#HUN/mnecula/ovidiu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie
Sursa: rador.ro