În sfârșit, vorbește Djokovici. Sârbul, discurs dur despre scandalul de dopaj în care este implicat Jannik Sinner

În sfârșit, vorbește Djokovici. Sârbul, discurs dur despre scandalul de dopaj în care este implicat Jannik Sinner

La câteva zile de la anunțul ITIA referitor la scandalul de dopaj în care e implicat liderul mondial Janik Sinner, tenismanul sârb Novak Djokovici a reacționat acuzând „o lipsă de coerență” în sistemul antidoping din tenis.

Novak Djokovici a comentat cazul lui Jannik Sinner. Foto EPA EFE

Novak Djokovici a comentat cazul lui Jannik Sinner. Foto EPA EFE

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost exonerat de două teste pozitive la clostebol în luna martie, o procedură făcută publică marţi de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). El a convins un tribunal cu care lcurează ITIA că a fost contaminat în timpul unor ședințe de masaj de un colaborator care folosise un spray pentru a-și trata o rană la mână.

Novak Djokovici: lipsă de consecvență

Dacă mulți alți jucători, printre care și Simona Halep, au fost suspendați imediat și au așteptat luni sau chiar ani rezolvarea cazului, Sinner a stat pe tușă câteva zile și a putut juca fără probleme unde a vrut. La conferință de presă la New York, înaintea US Open, Novak Djokovic vorbit despre cazul italianului. „Înțeleg frustrarea jucătorilor față de lipsa de consecvență și coerență. Am înțeles că acest a fost decis atunci când a fost dezvăluit. Dar au trecut cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Deci, da, există multe probleme în sistem , vedem o lipsă de protocoale clare, standardizate”, a comentat Nole.

Numărul 2 mondial, câștigător al medaliei olimpice de aur în acest an, a completat: „Înțeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toți primesc același tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăța din acest caz și vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”.

Banii rezolvă totul

Novak Djokovici a adus în discuție și faptul că banii pot rezolva multe dintrre aceste cazuri: „Alți jucători au avut cazuri similare fără același rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani , dacă orice jucător își poate permite un avocat bun care să îl poată apăra mai bine. Trebuie să înțelegem cum să standardizăm totul, astfel încât fiecare jucător, indiferent de clasament sau profil, să poată fi tratat la fel”.

Şi spaniolul Carlos Alcaraz a comentat cazul de dopaj al lui Jannik Sinner, dar a fost mai moderat. „Dacă îl lasă pe Jannik să joace în continuare, nu este degeaba. L-au exonerat, asta e tot ce ştiu, şi asta e tot ce pot comenta. Este un moment dificil pentru el, asta e sigur. Evident, ce pot să spun, e greu să mă explic în engleză. Eu cred în sportul meu. Nu ştiu mai multe despre caz”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

2 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

3 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

4 VIDEO SR-72 „Darkstar”, noua „dihanie” scoasă de SUA din „cutia cu maimuțe”

5 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe