În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox
Firmele de recuperare reuşesc să rezolve amiabil, prin rate mult mai mici şi discounturi serioase, 90% din cazurile care ajung la ele. Băncile nu-i stimulează pe clienţii care-şi plătesc la timp ratele, ca să nu îngroaşe rândurile celor executaţi silit.
În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Coloji Laurenţiu Valentin a luat un credit de nevoi personale în franci elveţieni, garantat cu o casă. Nu a mai putut să-l plătească după cinci ani. Ratele îi crescuseră de la o lună la alta şi n-a avut parte de înţelegerea băncii. "Mi-au spus că nu au altă soluţie şi că mă dau la executare dacă nu plătesc. După trei săptămâni, m-am trezit cu executorul", povesteşte el.
A încercat să vândă apartamentul pe cont propriu. Banca nu i-a luat oferta în considerare. A reuşit, totuşi, să blocheze executarea în instanţă, dar a ajuns pe mâna unei firme de recuperare a creanţelor, care cumpărase de la bancă dosarul sau.
Citeşte mai multe despre cum se poate evita executarea silită pe stirileprotv.ro .
Sursa: mediafax.ro