În Italia, maternitatea surogat devine infracţiune universală și se pedepsește cu închisoarea

În Italia, maternitatea surogat devine infracţiune universală și se pedepsește cu închisoarea

Senatul italian a adoptat definitiv legea că maternitatea surogat este o infracțiune universală. Și italienii care recurg la metodă în alt stat riscă închisoare până la doi ani, potrivit Agerpres.

O femeie însărcinată la consultație

În Italia, maternitatea surogat devine infracţiune universală Foto Shutterstock

Proiectul de lege inițiat de deputata partidului Fraţii Italiei, Carolina Varchi, prevede pedepse între trei luni și doi ani de închisoare, la care se adaugă o amendă cuprinsă între 600 de mii de euro şi 1 milion de euro.

Cotidianul italian Avvenire relatează că şedinţa Senatului a fost o discuție aprinsă între prticipanți, preşedinţii în funcţie au și avertizat de mai multe ori că vor suspenda lucrările, din cauza întreruperilor continue ale discursurilor. Opoziția a avut intervenții dure la adresa conținutului noi legi , la fel au fost și răspunsurile majorităţii şi notele de presă publicate de staff-ul a zeci de senatori.

Deputatul membru al Mişcarii 5 Stele, Elisa Pirro, a etichetat proiectul de lege drept „un atac vulgar asupra cuplurilor homosexuale ”, rezultatul fiind „o iluzie de omnipotenţă” a centrului-dreapta.

„Infracţiunile sunt universale atunci când comunitatea internaţională le recunoaşte ca atare – a insistat Elisa Pirro – şi nu pentru că Italia spune asta”.

Propunerea Carolinei Varchi, liderul de grup al Fraţilor Italiei în Comisia Camerei de Justiţie, primise aporbarea la Montecitorio în iulie 2023 cu 166 voturi pentru, 109 voturi nu şi 4 abţineri.

Noul text al lui Varchi îl completează pe cel prezentat de Giorgia Meloni , în Legislatura anterioară. Textul aprobat are un singur articol, care modifică articolul 12 din legea 40 care, la alineatul 6, prevede: „Oricine, sub orice formă, desfăşoară, organizează sau face publicitate comercializării gameţilor sau embrionilor sau a maternităţii surogat este pedepsit cu închisoare de la trei luni la doi ani şi cu amendă de la 600.000 la un milion de euro”. Prin urmare, la această dispoziţie se adaugă un alineat potrivit căruia „dacă faptele la care se face referire în perioada anterioară, cu referire la maternitatea surogat, sunt săvârşite în străinătate, cetăţeanul italian este pedepsit conform legislaţiei italiene”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

4 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...

5 VIDEO „Puiu” a murit la doar 53 de ani!