În cursul dezbaterii cu Donald Trump, Kamala Harris a amintit de vizita sa în România

În cursul dezbaterii cu Donald Trump, Kamala Harris a amintit de vizita sa în România

Candidata democraţilor americani, Kamala Harris, a vorbit despre vizita sa oficială în România, în timpul dezbaterii cu Donald Trump de marţi noaptea.

A avut loc prima dezbatere Trump - Harris. Foto Getty

A avut loc prima dezbatere Trump - Harris. Foto Getty

În cursul dezbaterii dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, care a avut loc marţi noaptea, vicepreședintele american, Kamala Harris, a adus în discuţie vizita sa oficială în România, din 2022.

Democrata a ţinut să precizeze faptul că, la scurtă vreme de la invazia Rusiei în Ucraina, a mers în țările aliate de la granița NATO, România și Polonia, pentru a consolida angajamentul american față de flancul estic, dar și pentru a oferi sprijin Ucrainei invadate, potrivit Antena 3.

„Eu m-am întâlnit cu Zelenski cu câteva zile înainte de invazie. Apoi am fost în România și Polonia și am adus 50 de țări împreună să susțină Ucraina pentru lupta ei dreaptă de apărare.

Grație ajutoarelor noastre, Ucraina rămâne o țară liberă și independentă. Dacă Trump era președinte, Putin era la Kiev acum. Agenda lui Putin nu e doar despre Ucraina, de aceea aliații noștri europeni sunt atât de bucuroși că Trump nu e mai președinte. El nu înțelege de ce e NATO cea mai importantă alianță din lume”, a declarat Kamala Harris.

Prima dezbatere Trump-Harris a avut loc marți noapte și a fost marcată de schimburi dure de replici și de o mulțime de informații false sau înșelătoare avansate de fostul președinte Donald Trump.

Liderul republican a susținut, printre altele, că ar putea încheia războiul din Ucraina „imediat”, în timp ce Kamala Harris l-a acuzat că, dacă ar fi fost președinte la momentul declanșării invaziei, „Putin ar fi fost la Kiev acum”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare

4 Întâmplarea incredibilă a unei turiste românce în Turcia. Nici măcar nu știe cum mai poate să se întoarcă în țară

5 Modul de operare al criminalului din Constanța. Cum și-a ucis „Șacalul” victimele, ajutat de concubina și fiul acesteia