În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare

În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare

Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc cele mai delicioase preparate.

Preparate tradiționale SURSĂ FOTO Bucătar Adrian Șipoteanu

Preparate tradiționale SURSĂ FOTO Bucătar Adrian Șipoteanu

Într-un clasament realizat în luna iunie a anului 2022, de celebra publicație TasteAtlas, bucătăria românească a ocupat poziția a patra, fiind depășită doar de Italia, Grecia și Spania.

În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine?

Preparatele românești sunt extrem de apreciate dar și de diferite de la o regiune a țării la alta. Astfel, bucătarul Adrian Șipoteanu a vorbit despre zonele din țară în care se mănâncă cel mai bine și a scos în evidență Moldova și Delta Dunării, care este extrem de cunoscută pentru preparatele din pește.

,,Bucătăria românească variază de la o regiune la alta. În regiunea Moldovei, chiar dacă pare subiectiv, pentru că aici locuiesc, pot spune că avem una dintre cele mai interesante bucătării. Mâncarea este gustoasă deoarece folosim foarte des cimbru, usturoi, ceapă sau alte ierburi aromatice care dau aromă preparatelor. Totodată, în Delta Dunării putem găsi preparate spectaculoase și extrem de gustoase, pe bază de pește, acest lucru făcând din acel loc ceva foarte special", a precizat bucătarul Adrian Șipoteanu.

De ce este bucătăria românească atât de specială?

De multe ori, străinii care ajung să viziteze România rămân impresionați de preparatele tradiționale.

Bucătarul Adrian Șipoteanu a explicat de ce acestea sunt atât de apreciate de către oameni din toate colțurile lumii.

,,Chiar dacă avem influențe din foarte multe colțuri ale lumii, bucătăria românească tradițională este foarte interesantă. Vorbim, în primul rând, despre gama mare de ciorbe, a căror gust este foarte apreciat chiar și de către străini. Totodată, avem și tradiționalele produse afumate natural, iar străinii sunt impresionați de acestea. Sărmăluțele, tochitura, hribii cu smântână, toate acestea sunt foarte apreciate de către străini. Totodată, avem celebrii mici, care sunt foarte gustoși și căutați de către turiști", a precizat bucătarul ieșean Adrian Șipoteanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

4 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron