În căutare de întăriri în regiunea Kursk, Kremlinul înarmează o miliție voluntară pentru a opri înaintarea ucraineană

În căutare de întăriri în regiunea Kursk, Kremlinul înarmează o miliție voluntară pentru a opri înaintarea ucraineană

Kremlinul s-a văzut nevoit să înarmeze o bandă locală de voluntari pentru a ajuta la oprirea înaintării armatei ucrainene mai adânc în teritoriul Rusiei, relatează The Telegraph, citând un raport privind evoluția războiului al Ministerului britanic al Apărării.

Soldat ucrainean în orașul Sudja aflat sub control ucrainean FOTO EPA-EFE

Soldat ucrainean în orașul Sudja aflat sub control ucrainean FOTO EPA-EFE

Membrii așa-numitei unități „Bars-Kursk” vor primi arme și instruire, înainte de a fi desfășurați, în baza unor contracte de șase luni, pentru a asigura ordinea în zonele abandonate în cursul raidului transfrontalier al armatei ucrainene.

Serviciul britanic de informații notează că unitățile BARS au fost înființate în 2021, cu scopul inițial de a furniza Ministerului rus al Apărării cadre de rezerviști activi cu un nivel ridicat de pregătire și instruire.

Din martie 2022, voluntarii au putut să se alăture unităților BARS pentru servicii pe termen scurt. Unitățile BARS sunt predominant formațiuni de infanterie ușoară care nu dispun de artilerie integrată sau vehicule blindate. În prezent, în Rusia există peste 30 de unități BARS.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a evaluat în raportul său privind evoluția războiului că, probabil, prin această decizie, Rusia încearcă să-și consolideze forțele în regiunea de graniță sudică Kursk, după aproape patru săptămâni de încleștări.

Ucraina a capturat aproape 1.300 km pătrați de teritoriu rusesc de la lansarea incursiunii pe 6 august, luând și pe parcurs și sute de prizonieri de război.

Progresele au încetinit în ultimele săptămâni după ce întăriri rusești au fost trimise în zonă pentru a stabiliza linia frontului.

Pe de altă parte, bloggerii militari ruși au recunoscut că Kievul deține continuare avantajul și obține câștiguri, în pofida faptului că au sosit rezerve dinspre zonele Ucrainei controlate de Rusia.

Rusia înființează o nouă miliție de voluntari

Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al Kurskului, a făcut următoarele precizări despre noua miliție compusă din voluntari: „Luptătorii vor acționa în strânsă cooperare cu armata și cu sediul operațiunii antiteroriste”.

Voluntarilor săi li s-a promis că vor servi doar în regiunea Kursk, un angajament care este probabil o încercare de a atenua temerile potențialilor noi recruți că ar putea fi trimiși în Ucraina.

Într-o actualizare de informații, vineri, Ministerul britanic Apărării a scris: „Crearea unității de voluntari Bars-Kursk este aproape cu certitudine un răspuns rusesc la incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk, care a început la 6 august 2024.

„Este puțin probabil ca unitatea de voluntari să fie stabilită și să poată sprijini orice fel de activitate militară rusă în Kursk în luna următoare. Deși probabil că încearcă să-și clădească forțe în Kursk, Rusia acordă prioritate axei Pokrovsk în estul Ucrainei.”

De asemenea, Rusia retrage 100 de ofițeri din grupul său de mercenari Bear Brigade din Burkina Faso pentru a sprijini eforturile de război în Ucraina.

Canalul de Telegram oficial al grupului a anunțat că acești soldați se vor întoarce acasă pentru a se alătura luptei împotriva incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk.

„Când inamicul ajunge pe teritoriul nostru, toți soldații ruși uită de problemele interne și se unesc împotriva unui inamic comun”, a declarat comandantul Brigăzii Urșii, Viktor Iermolaev, pentru Le Monde.

Comandantul șef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski declara la începutul acestei săptămâni că Rusia a redistribuit 30.000 de soldați la Kursk ca răspuns la incursiune.

Bloggerii militari ruși trag un semnal de alarmă

Între timp, bloggerii militari ruși au tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă acumulare de trupe ucrainene în Sumî, regiunea ucraineană învecinată Kursk.

Rybar, un canal de Telegram cu peste un milion de urmăritori, a scris: „Inamicul introduce trupe pe teritoriul Federației Ruse ca unități de întărire, iar concentrații mari de personal sunt înregistrate pe teritoriul adiacent al regiunii Sumî”.

Ministerul Apărării din Moscova a anunțat la începutul acestei luni planuri de a crea o nouă grupare de trupe în regiunile sale de frontieră Belgorod, Kursk și Briansk, care se învecinează cu Ucraina.

Kremlinul continuă să dea dovadă de prudență față de incursiunea ucraineană, care este prima invazie străină pe teritoriul Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial.

În ciuda faptului că a declarat-o doar o operațiune teroristă – nu o invazie – Moscova și-a luat măsuri de precauție, cum ar fi săparea de tranșee și fortificații adânc în propriul teritoriu.

De asemenea, restricționează intrarea în Kurceatov, orașul cel mai apropiat de centrala nucleară Kursk.

Rusia a reușit să recupereze satul Korenevo, care se află lângă un oraș mai mare cu același nume, potrivit hărților publicate de Deep State, un site ucrainean de specialitate.

Kievul ar putea încerca să încercuiască forțele ruse

Bloggerul Rybar a scris că forțele ucrainene continuă să „înainteze” în zonele din jurul satului, sugerând că Kievul ar putea încerca să încercuiască forțele ruse acolo.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că incursiunea a creat o zonă tampon pentru a preveni atacurile rusești asupra așezărilor de lângă granița cu Rusia ucraineană, dar că, mai general, face parte din planul său de a pune capăt războiului cu Rusia.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Oleksii Makieiev, a spus că speră că această ofensivă va determina Occidentul să abandoneze temerile de escaladare.

„Avem nevoie ca partenerii noștri să dea dovadă de mult mai mult curaj”, a spus el, adăugând că Rusia poate fi învinsă „dacă înțelegem și profităm de slăbiciunile ei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump

2 Foarte interesante amănunte...

3 Un nou asasinat în lumea criptomonedelor

4 Comandantul fregatei Mărășești, cea mai mare navă de război construită vreodată în România, comandorul Valentin Marian Toma, a murit la doar 51 de ani

5 Ungaria lui Orban se scufundă în sărăcie. Economia României a depășit substanțial statul vecin