Implementarea în masă a roboților umanoizi ar putea începe în scurt timp. Există 100.000 de roboți care vor ajunge în diverse industrii

Implementarea în masă a roboților umanoizi ar putea începe în scurt timp. Există 100.000 de roboți care vor ajunge în diverse industrii

Compania Figure AI proiectează roboți umanoizi capabili să îndeplinească sarcini fizice, să înțeleagă comenzile vorbite și chiar să interacționeze, în mod natural, cu oamenii.

Roboții umanoizi ar putea fi implementați în masă Foto: Figure AI

Roboții umanoizi ar putea fi implementați în masă Foto: Figure AI

În următorii patru ani, Statele Unite vor lansa 100.000 de roboți umanoizi care vor lucra în fabrici, depozite și alte sectoare, relatează publicația Union Rayo .

Figure AI, condusă de Brett Adcock, a încheiat deja acorduri cu mari companii pentru a-și implementa roboții în industrie. Deși nu a fost dezvăluit numele noului său partener de afaceri, se știe că tehnologia acestuia a fost deja testată în fabricile BMW, unde a fost integrată cu succes în producția de mașini .

Aceste acorduri sunt importante pentru că, practic, reprezintă un prim pas pentru ca acești roboți să înceapă să fie produși în masă, costurile de producție ale acestora să fie reduse și accelerate astfel încât să fie implementați în lume cât mai curând posibil.

Figure AI a reușit să-și facă roboții mult mai inteligenți. Roboții lor pot acum să învețe și să ia decizii pe cont propriu mai ușor și fără să se bazeze atât de mult pe comenzi predefinite. Cu acest nou progres, ei pot procesa informații, învăța și își pot îmbunătăți singuri răspunsurile.

Acest lucru a fost numit de Brett Adcock, fondatorul companiei, drept „magie pură”, deoarece tehnologia a avansat atât de repede încât roboții își îmbunătățesc capacitatea de a înțelege și de a răspunde într-un timp record.

Iar cel mai avansat model este Figura 02, concepută pentru a înțelege instrucțiunile, a se deplasa cu agilitate și a munci. Printre caracteristicile sale cele mai impresionante se numără: camere și senzori pentru detectarea obstacolelor, mâini avansate care le permit să țină obiectele cu precizie, difuzoare și microfoane pentru a interacționa cu oamenii și un creier cu inteligență artificială, capabil să învețe și să se îmbunătățească în timp, menționează sursa citată.

Există 100.000 de roboți propuși pentru a ajunge în diverse industrii, iar modul în care au impact asupra sectorului tehnologic va depinde de modul în care este gestionată integrarea lor.

Astfel, este de așteptat ca, în principiu, acești roboți să poată prelua sarcini periculoase sau solicitante din punct de vedere fizic. Dar acest lucru ridică și întrebarea dacă tehnologia ar putea să ajungă să înlocuiască muncitorii umani și încotro se vor îndrepta aceștia?

Deși automatizarea nu va însemna sfârșitul muncii umane, cu siguranță ea va forța multe persoane să se adapteze și să se specializeze în noi domenii de activitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Prima chestie care apare despre Bolojan...

2 George Simion îl dă în gât pe Ponta: „E în SUA, cu Sebastian Ghiță și Maior, încearcă să ajungă la Administrația Trump”

3 Serviciile au întors armele și-l fierb la foc mic pe Georgescu? / O nouă zi, noi dezvăluiri...

4 Marius Oprea sugerează că un apropiat al lui Călin Georgescu, Bogdan Vacusta, ar fi agent GRU

5 Portret / Drumul lui Ilie Bolojan spre politica înaltă a început de jos, fiind marcat de ambiția eficienței și încăpățânare