Imigranții haitieni din Springfield, atacați după ce teoriile false precum că ar mânca animale de companie s-au viralizat online

Imigranții haitieni din Springfield, atacați după ce teoriile false precum că ar mânca animale de companie s-au viralizat online

Publicația „The Haitian Times” a relatat mărturiile unor familii haitiene din Springfield, Ohio, după ce candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a repetat în cadrul dezbaterii sale cu vicepreședinta Kamala Harris afirmația precum că imigranții din acest oraș ar mânca câini și pisici. Rezidenții haitieni se tem pentru siguranța lor, în timp ce aceste teorii rasiste false se răspândesc în mediul online, scrie publicația, care relatează despre diaspora haitiană.

Localnicii au instalat camere după ce au avut loc vandalizări FOTO via Haitian Times

Localnicii au instalat camere după ce au avut loc vandalizări FOTO via Haitian Times

„Cu toții suntem victime în această dimineață”, a spus o rezidentă, care s-a mutat în Springfield în urmă cu șase ani. „Ei ne atacă în toate felurile”, a adăugat femeia, povestind că a avut mari strângeri de inimă să o lase pe nepoata sa să meargă la școală.

„Amândouă eram speriate, dar i-am spus să se ducă, că Domnul va oferi protecție”, a spus ea.

Rezidenta a mai dezvăluit că mașinile sale au fost vandalizate în cursul nopții și că într-o dimineață a găsit ferestrele sparte, iar în alta a fost aruncat și acid asupra unui vehicul parcat.

„Va trebui să mă mut pentru că această zonă nu mai este bună pentru mine”, a spus ea. „Nu mai pot să ies din casă nici ca să merg la [cumpărături] la Walmart. Sunt anxioasă și speriată”.

În dimineața de după dezbaterea dintre fostul președinte american Donald Trump și vicepreședinta Kamala Harris, rezidenților le-a fost teamă să-și trimită copii la școală, iar aceștia sunt speriați după ce postări virale legate de faptul că imigranții ar consuma câini și pisici au fost amplificate pe rețele de socializare, spun activiștii și haitieni din Springfield.

„Oamenii se tem foarte tare pentru viața lor”, a declarat un activist comunitar, S.P. „Multe familii se gândesc să părăsească Springfield după noaptea trecută, iar unii copii nu merg nici măcar la școală de teama de a nu fi atacați.”

În interviurile din ultima săptămână și prin intermediul unui apel Zoom al haitienilor îngrijorați, organizat marți de ministrul haitian pentru diaspora, localnicii continuă să povestească incidente de hărțuire și intimidare pe care autoritățile locale nu fac nimic să le rezolve,

„Realitatea este că acestea sunt viețile oamenilor”, a declarat J.S., o haitiană stabilită în Ohio, care a cerut ca numele său să nu fie folosit de teamă pentru siguranța sa. „Înțeleg foarte bine concentrarea pe politică, dar importantă este siguranța și securitatea fraților noștri, a oamenilor noștri, care și-au părăsit țara.”

O problemă electorală

Aproape 20 000 de haitieni s-au stabilit în Springfield în ultimii patru ani, conform rapoartelor publice, o creștere uriașă pentru un oraș cu 58 000 de locuitori în 2020. Potrivit acestor rapoarte, industriile care s-au confruntat cu deficit de personal au salutat sosirea forței de muncă din Haiti. Pe de altă parte, schimbarea rapidă a provocat o mare presiune asupra agențiilor și instituțiilor locale, inclusiv spitale și școli.

Sosirea noilor imigranți în Ohio a devenit, de asemenea, o problemă electorală, adesea impulsionată de afirmații false de natură să-i defăimeze pe noii veniți. În august, un adept al supremației albilor a organizat o demonstrație împotriva haitienilor în timpul unui festival muzical. Oficialii municipali l-au înlăturat apoi pe liderul unui grup al supremației albilor de la o ședință, după ce acesta a lansat „un avertisment” împotriva faptului de a permite imigranților haitieni să se stabilească în comunitate.

Săptămâna următoare, candidatul la funcția de vicepreședinte J.D. Vance a distribuit pe Twitter o teorie rasistă, desființată, despre haitieni, cea la care Trump a făcut referire în cadrul dezbaterii cu contracandidata sa democrată, marți.

„Oamenii spun la televiziuni: «câinele meu a fost luat și folosit pentru mâncare»”, a răspuns Trump când a fost confruntat de moderatorul dezbaterii ABC News, David Muir, cu privire la zvonul despre imigranții haitieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct