Imamul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, arestat după ce l-a numit martir pe Hanieyh într-o predică

Imamul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, arestat după ce l-a numit martir pe Hanieyh într-o predică

Șeicul Ekrima Sabri, imamul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, a fost arestat vineri sub suspiciunea de terorism după ce, într-o predică, l-a numit martir pe liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh , asasinat în Iran într-un atac atribuit Israelului.

Poliția israeliană a anunțat că a deschis o anchetă asupra unui imam. FOTO arhivă

Poliția israeliană a anunțat că a deschis o anchetă asupra unui imam. FOTO arhivă

Anunțul arestării şeicului Ekrima Sabri, în vârstă de 85 de ani, fost mare muftiu al Ierusalimului şi lider al Înaltului consiliu islamic, a fost făcut de avocatul acestuia, transmite AFP, citată de Agerpres .

„Este în prezent subiectul unei anchete pentru „suspiciune de incitare la terorism" pentru că, în timpul predicii de vineri, l-a „descris ca martir” pe liderul Hamas ucis, a declarat avocatul său, Hamza Qatina.

Fără a-l numi pe Sabri, Poliţia israeliană a declarat, într-un comunicat, că a deschis o anchetă asupra unui imam suspectat că a făcut declaraţii instigatoare şi că a sprijinit terorismul într-o predică ţinută (vineri).

Un alt bărbat a fost arestat pentru „declaraţii incitatoare”

Tot vineri a fost arestat și un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost, pentru că a făcut „declaraţii incitatoare” în timpul rugăciunilor de vineri, a mai adăugat poliţia.

Imamul moscheii Al-Aqsa e acuzat de susţinerea terorismului

Șeicul Ekrima Sabri a fost inculpat de Israel, la sfârşitul lunii iunie, pentru susţinerea terorismului după presupuse declaraţii de sprijin pentru un atacator care a tras asupra gardienilor din colonia israeliană Maale Adoumim din Cisiordania ocupată, în octombrie 2022, ucigând un soldat.

În rechizitoriu se arată că imamul ar fi salutat, de asemenea, un atacator care a ucis trei israelieni şi a rănit alţi şase în aprilie 2022 la Tel Aviv înainte de a fi ucis prin împuşcare de agenţi de securitate.

Imamul a negat acuzaţiile, spunând că doar a transmis condoleanţe familiilor.

Ismail Haniyeh a fost asasinat miercuri la Teheran . Mişcarea islamistă palestiniană şi Iranul au dat vina pentru atac pe Israel, care nu a comentat, şi au promis că vor riposta.

Moscheea Al-Aqsa este situată pe Espalanda Moscheilor din Ierusalimul de Est, o zonă ocupată şi anexată de Israel. Al treilea loc cel mai sfânt din islam şi cel mai sfânt loc al iudaismului, locul se află în centrul tensiunilor israeliano-palestiniene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA

5 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed