IMAGINILE SPUN TOTUL! Cum arată acest loc la 5 ani după cea mai mare TRAGEDIE
În urmă cu mai bine de cinci ani, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter a provocat explozia centralei nucleare de la Fukushima, lăsând în urmă un întreg oraş abandonat.
Imagini impresionante de la Fukushima, la cinci ani după tragedia nucleară. "Zona este ca un oraş-fantomă neatins" - GALERIE FOTO, VIDEO (Imagine: DailyMail)
Încă din data de 22 aprilie 2011, o zonă aflată pe o rază de 20 km de centrala nucleară de la Fukushima a fost evacuată complet. Acum, la mai mult de cinci ani de la eveniment, fotograful malaesian Keow Wee Loong a pătruns în zona interzisă pentru a imortaliza locul pustiu, informează DailyMail.
Cu o mască de gaze pe faţă şi fără nicio altă măsură de protecţie, Long, în vârstă de 27 de ani, a vizitat patru dintre oraşele evacuate din zona Fukushima - Tomioka, Okuma, Namie şi Futaba, în iunie 2016, alături de alţi doi prieteni. Cei trei au fost evacuaţi în urma dezastrului din 11 martie 2011, atunci când un val de 50 de metri a măturat coasta din zona centralei nucleare, provocând ca numeroase echipamente să cedeze, iar materialele radioactive să fie împrăştiate în zonă.
Tragedia de la Fukushima a fost cea mai puternică de la evenimentul de la Cernobâl încoace, iar oraşele aflate în imediata apropiere nu au mai fost atinse de atunci.
Imaginile surprinse de Loong arată panica ce a cuprins populaţia din acele zone în momentul evacuării, instantaneele arătând, printre altele, haine lăsate la spălătorie, ori ziare ce nu au mai fost vândute niciodată.
"Dacă mergi să vizitezi orice butic sau mall în aceste oraşe, poţi observa că marfa a rămas la fel ca în 2011, nimic nu a fost schimbat sau modificat", mărturiseşte tânărul fotograf.
Acesta a adăugat: "Am găsit şi bani lăsaţi pe jos, cărţi din 2011, aur şi alte bunuri neatinse. Fukushima este ca un oraş-fantomă neatins."
Din cauza nivelului mare de radiaţii, cei trei tineri au avut puţin timp la dispoziţie să exploreze toate cele patru oraşe, purtând în tot acest timp măşti de gaze pentru a se proteja de aerul contaminat.
Sursa: mediafax.ro