Imagini rare cu lupte între o dronă rusescă și una ucraineană. Care a ieșit învingătoare?




Imagini rare cu lupte între o dronă rusescă și una ucraineană. Care a ieșit învingătoare?

Imagini recente din timpul războiului arată cum Rusia își folosește propriile vehicule aeriene fără pilot pentru a doborî dronele de bombardament nocturn ale Ucrainei.

Drona ucraineana FOTO Profimedia jpg

Rusia a avut dificultăți în a ține sub control dronele Vampir ale Ucrainei, care au provocat pagube semnificative armatei ruse pe timp de noapte, însă recentele videoclipuri de luptă care circulă pe rețelele de socializare sugerează că rușii ar fi găsit o soluție.

Videoclipurile arată cum Rusia reușește să distrugă cu succes dronele folosind propriile drone ca interceptoare, informează bloggerii militari. Business Insider nu a reușit să verifice în mod independent detalii ale acestor filmări.

Temutele dronele „Baba Iaga” cum le-au numit forțele ruse, după o creatură diabolică din folclorul slav, dronele Vampire ale Ucrainei sunt capabile în mod regulat să evite detectarea și pot zbura cu viteză mare, permițându-le să facă ravagii asupra armatei Rusiei.

Dronele ucrainene pot găsi ținte în timpul zilei cu ajutorul camerei standard și noaptea folosind imagini termice. Capacitatea lor de a funcționa atât ziua, cât și noaptea le face semnificativ mai utile în comparație cu celelalte drone folosite pe frontul din Ucraina, dar nu sunt la fel de ieftine.

Lupta dronă contra dronă a fost un eveniment mai puțin obișnuit pe parcursul războiului, dar începe să se întâmple mai des acum. Pentru a combate utilizarea semnificativă a UAV-urilor de către Ucraina, Rusia a început să le vizeze folosind drone cu vizualizare la prima persoană, au observat bloggerii militari ruși în ultima vreme.

Acestea "vor secera rândurile dronelor Baba Iaga", a spus un blogger rus despre dronele FPV, conform unei traduceri a lui Samuel Bendett, un expert rus în drone. "Acest bombardier neîndemânatic și lent este deja doborât de echipajele experimentate ale dronelor FPV".

Mulți prezic că drona FPV ar putea evolua într-o "super armă", la fel de puternică precum rachetele ghidate antitanc care sunt folosite pentru a distruge vehiculele militare blindate. În multe privințe, aceste sisteme remodelează deja războiul modern, amenințând tot ceea ce mișcă, de la tancuri de top până la soldați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii