Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori

Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori

Un canal de televiziune pro-Putin a publicat un videoclip alarmant ce simulează un atac nuclear devastator asupra Londrei, prezicând sute de mii de morți și un impact catastrofal asupra orașului, în contextul tensiunilor crescute din Europa.

Propaganda rusă amenință Londra cu un atac nuclear FOTO Captură Video

Propaganda rusă amenință Londra cu un atac nuclear FOTO Captură Video

Un atac nuclear devastator asupra Londrei, care ar provoca 850.000 de morți și 2 milioane de răniți, a fost simulată de un canal de televiziune pro-Putin, potrivit Daily Mail.

Videoclipul de patru minute, cu un comentariu în engleză, pare să fie o mișcare recentă într-o campanie menită să sperie Marea Britanie să nu permită Ucrainei să folosească rachetele Storm Shadow pentru a lovi ținte din Rusia.

Propagandiștii și anturajul lui Vladimir Putin au avertizat în mod repetat că ar putea folosi arme nucleare.

„La detonare, o minge de foc la fel de fierbinte ca soarele se extinde rapid, atingând un radius de 950 de metri. Orice prins în această minge de foc este vaporizat instantaneu. În simularea noastră, epicentrul exploziei este la Westminster”, avertizează un comentariu ce însoțește videoclipul.

„În simulare, vom folosi o încărcătură nucleară de 750 de kilotone. Asta este o putere destul de mare.”

„Clădirile vor fi distruse, iar molozul va umple străzile, creând condiții extrem de periculoase pentru toți cei din apropiere.

Având în vedere densitatea populației din centrul Londrei, numărul inițial de decese ar putea depăși 250.000 de oameni, iar aproximativ 600.000 vor fi răniți în interiorul unui radius de 10 km – radiația va provoca arsuri de gradul trei”, mai avertizează propaganda rusă.

Videoclipul afirmă, de asemenea, că „potrivit diferitelor estimări, încă 450.000 de oameni vor muri din cauza arsurilor, molozului, rănilor sau bolilor cauzate de radiații, iar peste un milion vor fi traumatizați. Multe dintre aceste răni ar putea dovedi fatale în următoarele zile și săptămâni. În special, boala de radiație va lua vieți în zilele și săptămânile următoare. În timp, aproximativ 100.000 mai mulți vor fi adăugați la numărul de decese.”

Videoclipul a fost publicat inițial în urmă cu trei luni, însă recent a fost scos în evidență pe canalul de televiziune Tsargrad.

Bilanț de sute de mii de morți

Potrivit estimărilor făcute de propagandiștii ruși, bilanțul ar fi de aproximativ 850.000 de morți și 2 milioane de răniți.

Postul de televiziune a reamntit cum Putin în 2018 a spus că, în cazul unei război nuclear: „Vom merge în cer ca martiri, iar ei [în Occident] vor muri pur și simplu, pentru că nu vor avea timp să se pocăiască.”

Tsargrad a spus: „Președintele a avertizat apoi Occidentul că Rusia are propriile interese și că le va apăra cu toate mijloacele posibile și imposibile.”

Tsargrad este controlat de oligarhul Konstantin Malofeev, 50 de ani, un bancher de investiții și mogul media cunoscut ca „Oligarhul Ortodox” datorită legăturilor sale cu biserica rusă.

Nu este prima dată când propagandiștii ruși explorează ideea ca Marea Britanie să fie devastată de un atac nuclear.

La începutul acestei luni, complicii media ai lui Putin au cerut ca Marea Britanie să fie scufundată sub un tsunami radioactiv cu superarma sa Poseidon.

Deputatul rus Andrei Gurulev a ironizat „înoată, înoată, înoată” în timp ce cerea utilizarea dronei atomice subacvatice unice Poseidon asupra Marii Britanii.

Televiziunea de propagandă a Kremlinului de pe canalul Rossiya-1 a cerut o „amenințare critică” din partea lui Putin pentru a opri Marea Britanie, SUA și alte țări occidentale să permită Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă pentru atacuri pe teritoriul rus.

Superarma cu care Rusia amenință Occidentul

Poseidon – deocamdată nefolosit – este o dronă subacvatică alimentată nuclear, cu o „rază de acțiune nelimitată”. Putin o consideră parte din noul său arsenal nuclear și o clasifică drept „superarmă”.

Aceasta este proiectată pentru a transporta focoase nucleare strategice de până la 100 de megatoni și ar putea provoca distrugeri catastrofale . De asemenea, ar putea fi utilizată cu o putere mai mică ca armă tactică.

Unele rapoarte spun că viteza sa subacvatică ajunge până la 185 km/h, cu capacitatea de a opera la adâncimi de peste 900 de metri. Este așteptată să fie gata în curând, dar detaliile testelor rămân clasificate.

Arma ar putea fi lansată din submarinele rusești, cum ar fi Belgorod.

Este considerată o armă fără comparație în lume, un hibrid între o rachetă nucleară și un submarin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux