Imagini inedite cu un cerb, surprinse în Retezat. „Ne facem frumoși pentru doamne”

Imagini inedite cu un cerb, surprinse în Retezat. „Ne facem frumoși pentru doamne”

Un cerb a fost surprins în ipostaze inedite într-o pădure din Parcul Național Retezat. Cerbul se află în perioada de împerechere, iar pădurile răsună de zgomotele pe care le scot în căutarea femelelor.

Cerb în Parcul Național Retezat. Foto: APNR. Facebook

Cerb în Parcul Național Retezat. Foto: APNR. Facebook

Imagini inedite au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat, unde administrația rezervației a amplasat camere video de monitorizare a faunei sălbatice. Un cerb a fost filmat în timp ce se scălda într-o băltoacă.

„Ne facem frumoși pentru doamne”, au titrat reprezentanții Parcului Național Retezat, în imaginile publicate pe pagina de Facebook (video - APNR).

„Toamna, în septembrie și octombrie, pădurile răsună de răgetul puternic al cerbului. Cervus elaphus devine acum stăpânul pădurii, iar competiția pentru atragerea femelelor este acerbă. Doar cel mai puternic va avea onoarea de a deveni partenerul ales al ciutei. Un exemplar superb de Cerb (Cervus elaphus) a fost surprins de către camerele de monitorizare faună amplasate în Parcul Național Retezat National Park de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat în această perioadă. Vă invităm să ne urmăriți pentru a putea vedea această specie în perioada boncănitului (perioada de împerechere)”, informează Administrația Parcului Național Retezat.

Animale sălbatice în Retezat

Parcul Naţional Retezat, prima rezervaţie ştiinţifică din România, a fost înfiinţat la mijlocul anilor ’30, în urma demersurilor făcute de savanţii Alexandru Borza şi Emil Racoviţă.

Retezatul, situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. are o suprafaţă de circa 40.000 de hectare, din care 20.000 de hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală.

Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei, aici existând prădători mari mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar şi animale erbivore, între care capra neagră, cerbul şi căprioara sau omnivore, precum mistreţul.

Alături de cele peste 50 de specii de mamifere din Parcul Național Retezat, aici trăiesc 185 de specii de păsări şi pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum, mă, Căcărău candidat la președinție? E tot ce v-a băznit mintea? / Co-autor la tentativa de lovitură de stat din 2012, nu mai are job de zece ani..…

2 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

3 Foarte interesant!

4 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

5 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…