Imagini în premieră cu temutele bombardiere strategice americane, dislocate în România VIDEO

Imagini în premieră cu temutele bombardiere strategice americane, dislocate în România VIDEO

Americanii au dat publicității imagini cu cele două bombardiere US Air Force B-52H Stratofortress care se află la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Dobrogea. Cele două aeronave au ajuns în România pe 21 iulie.

Bombardierele strategice americane B-52H din România. FOTO Captură video

Bombardierele strategice americane B-52H din România. FOTO Captură video

Bombardierele strategice americane B-52H au fost desfășurate pentru prima dată în România pentru a perfecționa tactici, tehnici și proceduri cu alți aliați și parteneri NATO, notează publicația de specialitate Joint Forces , citată de Hotnews.ro.

Prezența bombardierelor americane B-52 la Marea Neagră, în plină agresiune rusă, nu a fost o coincidență, ci un mesaj transmis de SUA, atât de solidaritate cu aliații ei, în cazul de față România, cât și un mesaj clar cu privire la apărarea fiecărui centimetru din teritoriul NATO în fața imperialismului și agresiunii ruse în Europa de Est, scrie Defense Romania.

Cele două bombardiere dislocate în România fac parte din Bomber Task Force Europe.

Flancul NATO estic este mai puternic în această zi istorică! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base au aterizat în România în sprijinul Bomber Task Force Europe”, e mesajul transmis de ROAF, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, cei de la Centrul Multimedia al NATO au publicat recent un material despre B-52 în România în care se pot obseva operațiuni de mentenanță ale avionului, dar șio decolare de la MK. Cu această ocazie, locotenent-colonelul Jared Patterson, comandantul 20th Expeditionary Bomb Squadron, a declarat că dislocarea în România are ca scop îmbunătățirea interoperabilității între aliați și vor avea mai multe misiuni de antrenament împreună cu aviația militară română.

România va avea două escadrile de aeronave F-16

În paralel, trei aeronave F-16 Fighting Falcon cumpărate de România din Norvegia , au aterizat, în urmă cu o lună, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Ministrul apărări naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat că achiziția a încă 32 de aeronave F-16 de la Guvernului Regatului Norvegiei, care vor echipa încă două escadrile ale Forțelor Aeriene Române, permite finalizarea primei etape a programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”.

„Operaționalizarea următoarelor două escadrile de aeronave F-16, la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu, va contribui semnificativ la întărirea securității României și flancului estic al NATO, prin executarea de misiuni de apărare a spațiului aerian național și aliat cu trei escadrile, de pe trei baze aeriene, prin Serviciul de Luptă Permanent de Poliție Aeriană”, a declarat Angel Tîlvăr.

Forțele Aeriene Române au recepționat, până în prezent, nouă din cele 32 care au fost achiziționate de România de la Regatul Norvegiei, împreună cu pachetul de bunuri și servicii aferent. Finalizarea recepției întregului lot este estimată pentru finalul anului 2025.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

4 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

5 Așa o fi?