Imagini greu de privit cu un instructor militar care bate și umilește un soldat în Marea Britanie

Imagini greu de privit cu un instructor militar care bate și umilește un soldat în Marea Britanie

Un instructor militar din Marea Britanie este investigat, după ce un videoclip publicat în online a dezvăluit abuzul său asupra unui recrut de culoare, potrivit Daily Mail .

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

În filmare, subofițerul este observat cum mai întâi forțează soldatul junior să se întindă într-o baltă și să facă flotări, apoi se apleacă peste el, îi smulge șapca și țipă că îi va "sparge capul".

Apoi, acesta a urlat o serie de obscenități la adresa recrutului, în timp ce tânărul stătea cu fața în jos în apă.

Potrivit presei britanice, incidentul a avut loc în Centrul de Instruire a Infanteriei (ITC) din Catterick, New Yorkshire.

Filmarea a declanșat o investigație internă, care a dus la excluderea instructorului din ITC. Anchete suplimentare sunt în desfășurare, a informat armata.

În ultimii ani, sinuciderile în rândul personalului junior au ridicat îngrijorări că forțele armate ale Marii Britanii se confruntă cu dificultăți în a elimina comportamentele abuzive.

Cu doar două săptămâni în urmă, o altă anchetă a fost demarată după ce un recrut din cadrul forțelor navale ar fi fost supus unui val de abuzuri.

Connor Clarke, 18 ani, a fost ales de instructori la Centrul de Instruire Commando din Lympstone, Devon, în iunie 2021. Apoi a fugit de la bază noaptea.

În dimineața următoare, trupul său a fost găsit lângă o cale ferată. În biletul său de sinucidere, a citat mai multe persoane care fac parte din forțele navale regale.

Comportamentul instructorului din videoclip este inacceptabil și este în curs de investigare. Nu reflectă modul în care Armata Britanică instruiește sau cum ne tratăm soldații”, au transmis forțele armate britanice printr-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii