Imagini din satelit arată urmările atacurilor ucrainene asupra unui depozit pentru drone Shahed din Rusia

Imagini din satelit arată urmările atacurilor ucrainene asupra unui depozit pentru drone Shahed din Rusia

Forţele ucrainene au distrus facilităţi de drone aeriene în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, a transmis duminica marina ucraineană pe contul său din Telegram, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

image

Imagini din satelit confirmă distrugerea depozitelor, a facilităţilor de antrenament şi de lansare a dronelor din regiune, situată la est de Peninsula Crimeea, a declarat aceasta, publicând fotografii pentru a furniza dovezi.

Misiunea a fost realizată printr-un atac cu drone ucrainene lansat joi seara împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), se arată în postare.

Potrivit SBU, lovitura a vizat poligonul de antrenament al Centrului 167 de pregătire din Eisk, regiunea Krasnodar, de unde dronele Shahed sunt lansate către ţinte în Ucraina.

Conform informaţiilor Kievului, instructori de drone şi cursanţi au fost ucişi în timpul loviturilor.

Ministerul rus al Apărării a indicat atunci că a contracarat un atac major cu drone în sudul Rusiei. Însă guvernatorul din Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a raportat mai multe atacuri, adăugând că o cisternă şi o rafinărie au fost lovite de fragmente ale dronelor doborâte.

Dronele sunt printre cele mai importante arme ale celor două părţi în războiul ce durează de 28 de luni. Dronele, rachetele şi bombele glisante ruseşti au provocat pagube devastatoare Ucrainei, în special la instalaţiile de energie electrică.

În acelaşi timp, atacurile ucrainene cu drone au făcut un mort şi trei răniţi într-o localitate din regiunea rusă Belgorod, foarte aproape de graniţa cu Ucraina, a anunţat duminică guvernatorul Viaceslav Gladkov pe contul său de Telegram, susţinând că una din drone a explodat într-o parcare din Graivoron, potrivit AFP.

Regiunea Belgorod este în mod regulat ţinta atacurilor ucrainene, Kievul afirmând că se apără de atacurile ruseşti împotriva propriului său teritoriu.

În primăvară, localitatea Graivoron, situată la numai şase kilometri de frontieră, făcuse obiectul unor incursiuni armate ale voluntarilor care se prezintă drept ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…