Imagini cu un sistem rusesc de apărare aeriană lângă o plajă din Sevastopol

Imagini cu un sistem rusesc de apărare aeriană lângă o plajă din Sevastopol

Membrii mișcării de gherilă Atesh au raportat că armata rusă a amplasat un sistem de rachete sol-aer (SAM) Tor M2KM chiar lângă o plajă din Crimeea ocupată temporar, punând în pericol populația locală, relatează Ukrainska Pravda.

Rușii au instalat un sistem de apărare antiaeriană lângă o plajă din Sevastopol FOTO Ateș

Rușii au instalat un sistem de apărare antiaeriană lângă o plajă din Sevastopol FOTO Ateș

„De data aceasta, rușii au ales un alt loc «perfect» pentru amplasarea sistemului lor de rachete antiaeriene. L-au instalat chiar deasupra plajei, punând încă o dată în pericol populația locală”, a scris mișcarea de rezistență Ateș pe Telegram.

Sistem de apărare antiaeriană

Sistem de apărare antiaeriană

Ministerul rus al Apărării a acuzat SUA că ar fi responsabilă de moartea a cinci persoane și rănirea a peste 100 în urma unui atac ucrainean cu rachete de fabricație americană ATACMS, în 23 iunie, după ce fragmente ale uneia dintre acestea au căzut pe o plajă plină cu turiști din Sevastopol.

Ministerul rus al Apărării a transmis că apărarea aeriană a doborât patru rachete ATACMS livrate de SUA Ucrainei, echipate cu focoase cu fragmentație, iar muniția unei a cincea a detonat în aer.

Filmări de la televiziunea de stat rusă au arătat turiști fugind de pe plajă, și persoane rănite transportate pe șezlonguri.

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat că fragmente de rachete au căzut imediat după prânz lângă o plajă din partea de nord a orașului Sevastopol, unde localnicii își petreceau vacanța.

Ministerul Apărării a acuzat faptul că specialiștii americani au stabilit coordonatele de zbor ale rachetelor pe baza informațiilor de la sateliții spion americani, ceea ce înseamnă că Washingtonul ar fi direct responsabil.

„Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete asupra civililor din Sevastopol o are în primul rând Washingtonul, care a furnizat aceste arme Ucrainei, și de regimul de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost efectuată această lovitură”, a spus ministerul.

Potrivit martorilor oculari de la fața locului, nu au existat alarme de raid aerian înainte de atac. Numeroși localnici au accesat secțiunea de comentarii a postărilor oficiale pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la faptul nu au fost avertizați cu privire la un atac iminent.

Ucraina a distrus mai multe sisteme de apărare aeriană

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a transmis sâmbătă că a distrus mai multe sisteme rusești de apărare aeriană în locații nespecificate, inclusiv patru sisteme avansate de rachete sol-aer Tor-M2, trei sisteme Panțir-S1 cu rază scurtă de acțiune și un sistem Buk cu rază medie de acțiune.

„Nu sunt focuri de artificii. Este distrugerea sistemelor de apărare aeriană [rusești]", a anunțat duminică Ministerul ucrainean al Apărării care însă nu a precizat intervalul de timp în care aceste sisteme ar fi fost vizate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii