Imagine uluitoare cu Stâlpii Creației realizată de telescopul James Webb

Imagine uluitoare cu Stâlpii Creației realizată de telescopul James Webb

Telescopul spațial James Webb a surprins din nou o imagine uluitoare din univers. De această dată este vorba despre cea mai clară și detaliată imagine a unei structuri cosmice cunoscută sub numele de Stâlpii Creației.

Stâlpii Creației  FOTO NASA

Stâlpii Creației FOTO NASA

Structura cosmică Stâlpii Creației este o regiune din Nebuloasa Vulturul ce se situează la aproximativ 6.500 de ani-lumină față de planeta noastră. În interiorul structurii formatî din nori de gaze și praf cosmic au loc procese de formare a stelelor, potrivit Digi24 .

Așa cum se poate observa în imagine, cele trei coloane sunt formate din gaze și praf stelar. Instrumentele din spectrul apropiat de infraroșu ale telescopului spațial James Web fac ca acestea să apară și semi-transparente, într-o imagine superbă și foarte bine detaliată.

Cu ajutorul acestei imagini cercetătorii vor putea să își reînnoiască modelele de formare a stelelor, prin numărarea mai precisă a noilor stele formate și a cantităților de gaze din regiune. Cu timpul aceștia vor putea înțelege mai bine modul în care stelele iau naștere.

NASA a postat și o imagine realizată cu telescopul Hubble pentru a arăta diferența de calitate a imaginii dintre Hubble și telescopul James Webb.

Diferența dintre poza realizata cu Hubble și James Webb   FOTO NASA

Diferența dintre poza realizata cu Hubble și James Webb FOTO NASA

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Istoria secretă a gladiatorilor daci. A fost unul dintre puținele popoare antice pentru care s-a construit o școală specială

2 Citiți, oameni buni, asta a fost și este România „lor”!

3 Avem documentul / Toate măsurile, de la alocații, la pensii și salariile bugetarilor

4 Foarte interesant scenariul ipotetic al lui Mark Galeotti despre impactul tragediei avionului azer asupra puterii lui Putin

5 VIDEO Cu România asta ce facem oameni buni, o anulăm și pe ea, ca să iasă cum trebuie?