Ilie Năstase, amintiri cu vecinul Alain Delon: „Asta mă întreba mereu...“

Ilie Năstase, amintiri cu vecinul Alain Delon: „Asta mă întreba mereu...“

Ilie Năstase (78 de ani) e printre cei mai cunoscuți români din lume, iar dacă ne uităm la CV-ul său stelar ne dăm seama de ce. E suficient să pomenim că „Nasty“ a fost primul lider ATP din istoria tenisului, ca să ne dăm seama de locul pe care îl ocupă în clubul select al marilor sportivi. Datorită statutului său, Năstase a interacționat cu foarte multe vedete / celebrități. Iar un om cu care a avut o relație specială a fost actorul Alain Delon. Acesta, un colos al vremurilor sale de glorie, s-a stins, duminică, la 88 de ani.

Ilie Năstase. FOTO: Facebook

Ilie Năstase. FOTO: Facebook

Cu siguranță, nu mulți au știut acest amănunt, dar Alain Delon a fost vecin cu Ilie Năstase în Franța. Potrivit Orange Sport, care a publicat această informație, cei doi se vedeau foarte des. De altfel, „Nasty“ a povestit pentru sursa citată că, deși Alain Delon nu era neapărat un fan al tenisului, el era mereu curios despre marile turnee pe care Năstase le-a câștigat în Hexagon. De remarcat că în CV-ul fostului jucător figurează două trofee la Roland Garros. Mai întâi, în 1970, Ilie Năstase a câștigat French Open la dublu, alături de Ion Țiriac. Trei ani mai târziu, „Nasty“ lua trofeul și la simplu, după o finală cu Nikola Pilić, scor 6-3, 6-3, 6-0.

Ce a povestit Ilie Năstase?

*M-a întristat mult să aud că Alain Delon nu mai e printre noi. L-am cunoscut foarte bine, am fost vecini mulţi ani, aveam casa chiar lânga casa lui, ne întâlneam des, la Paris. Era un tip jovial, mă întreba despre turneele mele de tenis şi îmi aduc aminte că a venit la Roland Garros, a stat chiar lângă Jean-Paul Belmondo.

*Nu era Alain Delon un mare fan al tenisului, îi plăceau boxul şi cred că fotbalul, dar Belmondo era un mare fan al tenisului şi al meu. Nu lipsea de la niciun meci pe care-l disputam în Franţa, obişnuia să stea în primul rând.

*Am pierdut un mare actor, o mare personalitate mondială, rămân cu amintirile plăcute şi cu fotografiile făcute alături de el în diferite ocazii în care ne-am întâlnit. Pot spune că l-am admirat, îmi pare sincer rău că nu mai e printre noi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce se întâmplă în Germania? / Interceptări telefonice, acte de sabotaj și un complot de asasinat