„Îi cedează carcasa” / CTP, după revenirea cu probleme a Simonei Halep

„Îi cedează carcasa” / CTP, după revenirea cu probleme a Simonei Halep

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a oferit un comentariu exclusiv pentru GSP.ro, reacționând la ultimele evenimente legate de Simona Halep.

Cristian Tudor Popescu. FOTO Arhivă

Cristian Tudor Popescu. FOTO Arhivă

Fosta lideră mondială a revenit pe zgură la Trophée Clarins, însă meciul s-a încheiat cu o nouă accidentare, de această dată la genunchi. Popescu și-a exprimat nemulțumirea față de nivelul fizic al jucătoarei de 32 de ani și a discutat despre politica Roland Garros privind wild-card-urile și despărțirea prematură a Simonei de antrenorul Carlos Martinez.

„Am fost surprins neplăcut, pentru că mi-am imaginat că Simona s-a antrenat în perioada în care a fost suspendată. Mi-am imaginat că-și va menține condiția fizică generală, adică rezistența în timp și articulațiile, mușchii,” a declarat Cristian Tudor Popescu pentru gsp.ro . El a adăugat că, deși Halep a continuat să-și păstreze calitatea loviturilor, fragilitatea fizică a acesteia a devenit evidentă, cu accidentări la umăr și articulații care i-au afectat performanța.

Simona Halep la Ronald Garros, 2022. FOTO Arhivă

Simona Halep la Ronald Garros, 2022. FOTO Arhivă

Gazetarul și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care Simona și-a gestionat perioada de suspendare, sugerând că pregătirea fizică ar fi fost neglijată. Aceasta este o concluzie tristă pentru fanii sportivei, care așteptau o revenire triumfală pe teren.

Revenirea problematică a Simonei Halep în circuit ridică întrebări serioase despre viitorul său în tenisul de performanță, în contextul în care accidentările continue amenință să-i limiteze participarea la competiții majore.

Simona lovește așa cum o știm. Are reverul în continuare, este foarte bun, e lovitura ei de paradă. Dă și cu dreapta bine... În schimb, iată că e al doilea meci în care-i cedează «carcasa», îi cedează mușchii, umărul, articulațiile. Mă surprinde acest lucru. Nu pot decât să trag concluzia că ea nu s-a antrenat din punct de vedere fizic așa cum am crezut eu. Asta este situația”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

„Rezistă un set și jumătate, după care cedează ceva”

Și-n meciul acesta, de la Trophée Clarins, ea n-a jucat rău. Adversara respectivă, #123 mondial, nu era chiar oricine! A jucat bine. Iar Simona a făcut față, dar s-a întâmplat ca-n meciul cu Badosa, de la Miami. Cam atât rezistă, un set și jumătate, după care cedează ceva. Acolo a cedat umărul... Acum a cedat genunchiul. În acest moment, se află într-o stare foarte dificil de rezolvat. De ce? Pentru că ea are nevoie să joace acum turnee, pe puncte. N-are ce să mai facă cu antrenamentul. Nu e de ajuns, trebuie să joace pe puncte. Dar dacă joacă pe puncte mai repede decât e cazul după această accidentare la genunchi, e un punct vulnerabil”, crede gazetarul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii