Ieșirea lui Biden din cursa pentru Casa Albă provoacă o reacție masivă în rândul politicienilor, experților și celebrităților

Ieșirea lui Biden din cursa pentru Casa Albă provoacă o reacție masivă în rândul politicienilor, experților și celebrităților

Joe Biden a anunțat duminică, 21 iulie 2024, că va părăsi cursa prezidențială pentru Casa Albă, stârnind o reacții din partea politicienilor, experților și celebrităților.

Joe Biden, într-unul dintre discursurile sale. Foto EPA EFE

Joe Biden, într-unul dintre discursurile sale. Foto EPA EFE

Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a anunțat ieșirea din cursă într-o scrisoare postată pe rețelele de socializare. Decizia sa vine după o performanță slabă în dezbateri care a declanșat un număr tot mai mare de apeluri din partea colegilor democrați de a se retrage. Biden a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru COVID-19 în această săptămână, potrivit fox13seattle .

Soția sa, prima doamnă Jill Biden, a postat pe Twitter un emoji cu inimă împreună cu anunțul soțului ei.

Președintele Biden a fost un președinte extraordinar, care a făcut istorie – un lider care a luptat din greu pentru oamenii care lucrează și a oferit rezultate uimitoare pentru toți americanii”, a scris guvernatorul Californiei Gavin Newsom pe Twitter . „Va rămâne în istorie drept unul dintre cei mai influenți președinți”.

Unele reacții nu au fost susținute. „Dacă crezi că Joseph Biden a fost un pericol pentru America în calitate de președinte, așteaptă până vezi cum va fi el ca o rață șchioapă înfuriată”, a postat actorul James Woods.

Trump, după anunțul retragerii lui Biden: „A fost de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre”

Fostul preşedinte Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind „de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre”, într-o convorbire telefonică la CNN, la câteva minute după ce preşedintele Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursa pentru 2024 .

Donald Trump și Joe Biden. FOTO Arhivă

Donald Trump și Joe Biden. FOTO Arhivă

Deşi nu este clar cine va fi candidatul democrat, Trump a spus că el crede că vicepreşedintele Kamala Harris va fi mai uşor de învins decât ar fi fost Biden .

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că acest lucru „este în interesul partidului meu şi al ţării”.

Într-o nouă postare, Joe Biden a anunțat că o susține pe Kamala Harris ca succesoare a sa.

"Deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a scris Biden într-o scrisoare pe care a postat-o ​​pe contul său X.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii