ÎCCJ a decis menținerea în arest a lui Aristotel Căncescu

ÎCCJ a decis menținerea în arest a lui Aristotel Căncescu

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, rămâne în arest preventiv după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis marți menținerea măsurii în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru corupție privind atribuirea de contracte.

ÎCCJ a mai hotărât menținerea măsurii controlului judiciar față de inculpații Aurelia Popescu, Emil Cirica, Viorel Costea, Ioan Boțoman, Maria Gheorghieș, Radu Ispas, Mircea Popa, Gabriel Bâgiu, până la o nouă verificare.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicarea ei inculpaților și procurorului.

ÎCCJ a stabilit următorul termen pentru judecarea procesului lui Căncescu pentru data de 19 ianuarie.

Potrivit unui comunicat DNA transmis AGERPRES, Aristotel Căncescu, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracțiuni), luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos.

Ion Diniță este acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni), dare de mită și spălare de bani, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Popa și Ioan Boțoman, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Maria Gheorghieș, pentru complicitate, iar Radu Ispas, administrator public al județului Brașov, la data faptelor, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (trei infracțiuni) și instigare la tentativă la această infracțiune.

În același dosar au fost deferiți justiției: Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brașov, pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni), Bogdan Rusu, director al SC Canaris SRL, dar și societatea pentru spălare de bani, în formă continuată.

Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea șefului CJ Brașov și a administratorului public al județului, care și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, precum și ale persoanelor care le administrau.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”