„Iată de ce ești încă o persoană săracă!”. Diferențele majore privind deciziile financiare între bogați și săraci

„Iată de ce ești încă o persoană săracă!”. Diferențele majore privind deciziile financiare între bogați și săraci

Pornind de la propria sa educație într-o „familie din clasa de mijloc ușor inferioară", realizatorul radio și analistul financiar american Dave Ramsey elucidează comportamentele financiare endemice pentru diferite clase sociale, potrivit Benzinga.com , citată de Yahoo Finance .

Există unele practici din cauza cărora oamenii nu pot scăpa de sărăcie. FOTO Pixabay

Există unele practici din cauza cărora oamenii nu pot scăpa de sărăcie. FOTO Pixabay

Într-un videoclip recent, analistul oferă sfaturi pertinente privind strategiile de construire a averii și explică de ce unii oameni continuă să rămână săraci.

Dave Ramsey se concentrează asupra practicilor dăunătoare adoptate adesea de persoanele din clasa de mijloc și cele sărace, care contrastează puternic cu obiceiurile de acumulare a bogăției ale celor cu o situație financiară bună.

Analistul critică dependența de creditori, de casele de amanet și de împrumuturile cu titlu de proprietate în rândul persoanelor defavorizate din punct de vedere economic.

Loteria, mai tentantă pentru cei cu venituri mici

Specialistul subliniază atracția loteriei în comunitățile mai sărace, explicând că 78% din biletele de loterie sunt vândute către persoane din localități sărace.

Referitor la comportamentele financiare ale clasei de mijloc, Ramsey indică plățile pentru mașină, maximizarea recompenselor de pe cardul de credit și împrumuturile de capital propriu ca fiind acele comportamente comune care obstrucționează atingerea independenței financiare.

Analistul subliniază impactul dăunător al împrumuturilor cu dobândă exclusivă, ilustrându-le ca pe un ciclu nesfârșit de datorii: „alergând ca un șobolan în roată".

Ramsey împărtășește și o observație referitoare deciziile financiare ale persoanelor bogate, care nu se angajează să plătească dobânzi luând credite.

Oamenii bogați nu întreabă cât avans și cât (n.r de plată) pe lună; ei evită plățile", spune specialistul.

Afirmația sa rezumă o diferență fundamentală de mentalitate între cei care acumulează bogăție și cei care nu o fac.

Oamenii bogați se concentrează asupra costului total și preferă adesea achizițiile directe în locul angajării de datorii, o practică despre care analistul Dave Ramsey sugerează că este esențială pentru atingerea și menținerea prosperității financiare .

„Chestii de oameni bogați"

Adoptând „chestii de oameni bogați" - plătind cash, cumpărând mașini de ocazie, evitând, printre altele, finanțarea vacanțelor cu credite, cei cu venituri modeste pot atinge etape financiare semnificative.

Planificarea financiară și luarea unor decizii sănătoase nu sunt exclusiv pentru cei bogați. Consultarea unui consilier financiar poate oferi beneficii semnificative pentru oricine, indiferent de statutul său financiar.

Un astfel de specialist poate oferi, de asemenea, strategii pentru gestionarea datoriilor, economisire, investiții și planificarea obiectivelor viitoare, cum ar fi educația, pensionarea sau cumpărarea unei case.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…