Iarna face ravagii la Moscova: 40 de zboruri au fost anulate sau întârziate din cauza ninsorii
Iarna face ravagii la Moscova. Prima ninsoare din acest an a venit cu o serie de probleme. Din cauza viscolului, peste 40 de zboruri au fost anulate sau întârziate. Vrema rea a provocat și un accident în lanț.
Prima ninsoare la Moscova FOTO Arhivă EPA EFE
Pe 3 aeroporturi din Capitală: Vnukovo, Domodedovo și Sheremetyevo 35 de zboruri au fost întârziate, iar alte 8 au fost anulate, potrivit informațiilor publicate de Kommersant . Astăzi, 27 octombrie, a căzut ninsoare la Moscova.
La ora 07.30, 11 zboruri au fost întârziate la Vnukovo, 2 anulate. La Domodedovo, 16 au fost întârziate, 6 anulate, iar la Sheremetyevo 8 zboruri au fost întârziate.
Centrul hidrometeorologic a anunțat viscol la Moscova din 27 octombrie. Astăzi, în Capitală, temperatura este de așteptat să fie cuprinsă între 0 și minus 2°C.
De asemenea, specialistul centrului meteo Phobos, Evgenii Tișkoveț, a spus că stratul de zăpadă pe 27 octombrie ar putea ajunge la 5 cm.
Vara anului 2023, cea mai fierbinte din istoria măsurătorilor. „Colapsul climatic a început”.
La polul opus, în vara din acest an s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi medii globale măsurate vreodată, conform Observatorului European Copernicus. Se pare că anul acesta va fi declarat cel mai cald an din istorie.
„Colapsul climatic a început”, a avertizat şeful ONU, António Guterres, într-un comunicat renis presei. În emisfera sudică au fost doborâte mai multe recorduri de temperatură în mijlocul iernii australe, în timp ce în emisfera nordică au avut loc valuri de căldură excesivă, urmate de inundații sau incendii
„Sezonul iunie-iulie-august 2023, care corespunde verii în emisfera nordică, unde trăieşte marea majoritate a populaţiei mondiale, a fost de departe cel mai cald înregistrat vreodată în lume, cu o temperatură medie globală de 16,77°C”, a anunţat Copernicus, scrie Digi 24. Aceasta este cu 0,66°C peste media pentru perioada 1991-2020, care a fost deja marcată de o creştere a temperaturii medii globale din cauza încălzirii globale cauzate de activitatea umană, mai arată aceeași sursă.
Sursa: adevarul.ro