Ianis Hagi vede luminița de la capătul tunelului. Câte luni mai are de așteptat ca să scape de coșmarul Rangers

Ianis Hagi vede luminița de la capătul tunelului. Câte luni mai are de așteptat ca să scape de coșmarul Rangers

Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară pentru meciurile pe care România le va disputa cu Cipru (12 octombrie) și Lituania (15 octombrie) în Liga Națiunilor. Selecționerul de 79 de ani a ales 19 stranieri pentru această dublă, din care nu toți jucătorii vor prinde lotul final. Printre ei se regăsește și Ianis Hagi, un jucător aflat într-o situație complicată la echipa de care aparține.

Ianis Hagi, neînțeles de antrenorul de la club. Foto Sportpictures

Ianis Hagi, neînțeles de antrenorul de la club. Foto Sportpictures

Tricolorul are în acest an 10 meciuri la echipa de club (Alaves, unde a fost împrumutat de Rangers) și tot 10 la națională. Vorba unui om de fotbal, în curând gruparea scoțiană va trimite telegramă de convocare a mijlocașului pe adresa FRF, în loc ca lucrurile să stea invers.

Practic, Ianis e pe cale să ajungă să joace mai mult la națională decât la club. Evient că Lucescu îi întinde o mână de ajutor într-un moment dificil, dar asta și pentru că Hagi a adus mereu ceva în plus atunci când s-a mizat pe serviciile sale. Situația sa s-ar putea schimba abia în luna ianuarie, când „telenovela“ ar lua sfârșit.

Trimis de antrenorul Philippe Clement la echipa a doua a lui Rangers, chiar dacă a semnat un nou contract cu scoțienii pe bani mai puțini, tricolorul i-a ieșit de tot de la inimă tehnicianului belgian. Acesta a dat dispoziție ca românul să nu fie folosit nici la echipa B, ducând războiul – generat în principal de declarațiile lui Ioan Becali, ale lui Gică Hagi dar și ale jucătorului – la un nivel care depășește granițele bunului-simț.

Mister și pentru jurnaliștii scoțieni

Cert este că situația nu e înțeleasă nici măcar de jurnaliștii scoțieni, care se află zi de zi la porțile clubului britanic. „Rangers speră că Ianis Hagi poate pleca în ianuarie. Conducătorul de joc a fost retrogradat la echipa B, Clement excluzându-l pe internaționalul român din planurile sale pentru prima echipă“, notează jurnaliștii de la Daily Record.

„Situația mijlocașului internațional român Ianis Hagi continuă să-i lase mască pe fani, după ce mijlocașul de 25 de ani nu a reușit să negocieze o plecare în vară. Încă în echipa României, Hagi a fost implicat în echipa B a Rangers în acest sezon, dar nu a fost inclus în echipa de start sau printre rezerve în meciul cu Fraserburgh. Cu Hagi insistând că el este gata să contribuie la Rangers, absența sa va ridica discuții în spatele scenei. Philippe Clement a fost îndemnat să-l recheme pe Ianis Hagi la prima echipă, dar situația jucătorului este un mister continuu“, au scris și jurnaliștii de la rangersnews.uk.

Pe lângă convocarea preliminară la națională a lui Ianis Hagi, surprinzătoare este și cea a lui George Pușcaș, care a răbufnit la adresa antrenorului după ce a fost trimis în tribune la ultimul meci al naționalei, cu Lituania (3-1). Acesta a revenit în atenția lui Mircea Lucescu, semn că cei doi și-au reglat problemele. În lot a apărut și Vlad Dragomir (25 de ani), mijlocașul celor de la Pafos, echipă care a eliminat-o pe CFR Cluj din Conference League.

Meciurile lui Ianis Hagi în acest an

*10 meciuri la Alaves (unde fusese împrumutat de Rangers), în care a adunat 399 de minute pe teren.

*10 meciuri la naționala României, în care a bifat 355 de minute.

Liga Națiunilor, grupa C2

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 21:45: Cipru - România

Marți, 15 octombrie, ora 21:45: Lituania - România

Lista preliminară cu stranierii convocați de Lucescu

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac – Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo – Italia, 11/0);

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano – Spania, 23/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham – Anglia, 23/0), Adrian RUS (Pisa – Italia, 22/1), Andrei BURCĂ (Baniyas – Emiratele Arabe Unite, 33/1), Virgil GHIȚĂ (Cracovia – Polonia, 1/0);

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep – Turcia, 19/0), Marius MARIN (Pisa – Italia, 24/0), Răzvan MARIN (Cagliari – Italia, 61/7), Nicolae STANCIU (Damac – Arabia Saudită, 76/15), Vlad DRAGOMIR (Pafos – Cipru, 0/0), Dennis MAN (Parma – Italia, 30/8), Valentin MIHĂILĂ (Parma – Italia, 26/5), Ianis HAGI (Rangers – Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al Gharafa – Qatar, 18/1);

ATACANȚI

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor – Turcia, 17/4), George PUȘCAȘ (Bodrumspor – Turcia, 45/11), Daniel PARASCHIV (Oviedo – Spania, 1/1).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri