Ianis Hagi, bosumflat după România – Belgia: întrebarea la care a refuzat să răspundă
Ianis Hagi (25 de ani) a luat tricoul cu numărul 10 înainte de Euro 2024, spre bucuria tatălui său. Ceea ce nu-l încântă însă pe Gheorghe Hagi (59 de ani) e că decarul naționalei e rezervă la acest turneu final. Pentru că fiul său a jucat 28 de minute cu Ucraina și 22 de minute cu Belgia.
Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul
În prima partidă, Ianis s-a pus în slujba echipei și a muncit pentru conservarea scorului, el fiind trimis pe teren la 3-0. Sâmbătă, la Koln, decarul României ar fi trebuit să schimbe fața jocului, într-un moment în care diferența de pe tabelă era minimă. Din păcate, nu doar Ianis Hagi, dar toți cei veniți de pe bancă – Olaru, Alibec și Sorescu – au avut un impact minim asupra jocului. Cu precizarea că, în cazul lui Sorescu, introducerea sa a fost, oricum, tardivă, în minutul 90, la 2-0 pentru Belgia.
Revenind la Ianis Hagi, acesta își poate lua revanșa în meciul de miercuri (ora 19.00, Pro TV), cu Slovacia. E genul de partidă în care un fotbalist tehnic poate străluci. Așadar, Ianis Hagi poate deveni eroul calificării României în ultima partidă din grupa E. Până atunci însă, e clar că și mijlocașul e „măcinat“ de faptul că, deocamdată, nu și-a pus amprenta asupra acestui turneu final.
Atât după victoria cu Ucraina, cât și după înfrângerea cu Belgia, Ianis Hagi a fost bosumflat. Potrivit gsp.ro, sâmbătă, jucătorul a venit la interviul de după meci, dar a refuzat să explice de ce nu prinde, deocamdată, un loc în primul 11 al României.
Ce a spus Ianis Hagi?
*Dacă e ciudat ca decarul să fie rezervă? Asta nu mai depinde de mine. Mister (n.r. – selecționerul Edward Iordănescu) e cu deciziile. Cred că trebuie să-l întrebi pe dânsul. Din punctul meu de vedere, când intru pe teren trebuie să-mi respect rolul. Cam asta e... Apoi, întrebările de schimbări, cine joacă, cine nu joacă, cred că trebuiesc adresate antrenorului. Eu, atâta timp cât voi voi juca la echipa națională, un minut sau 90, pentru mine e clar că trebuie să dau sută la sută.
Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.
Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E
*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)
*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)
*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)
*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)
Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.
Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.
Lotul României
*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)
*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)
*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)
*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)
Sursa: adevarul.ro