Hunter Biden pledează vinovat la acuzațiile de evaziune fiscală

Hunter Biden pledează vinovat la acuzațiile de evaziune fiscală

Hunter Biden se oferă să pledeze vinovat pentru cele nouă infracțiuni fiscale cu care se confruntă în instanța federală, fără o înțelegere cu procurorii, au declarat joi avocații săi în instanță.

foto hunter biden

Hunter Biden pledează vinovat FOTO Getty Images

Biden încercase anterior să rezolve cazul său federal de evaziune fiscală din California cu o pledoarie prin care își susținea nevinovăția, dar accepta totuși pedeapsa, transmite CNN .

Înțelegerea nu ar fi devenit definitivă până când judecătorul districtual Mark Scarsi, numit de Trump și care a prezidat cazul fiscal, nu și-ar fi dat ștampila de aprobare în ședință publică. El a declarat joi că va lua această decizie la o dată ulterioară. Acest tip de aranjament, numit „pledoarie Alford”, l-ar fi văzut pe Biden recunoscând că avocatul special David Weiss are suficiente dovezi pentru a-l condamna - și apoi ar fi acceptat orice sentință pe care Scarsi ar fi pronunțat-o în cele din urmă.

Însă, joi după-amiază, într-un mod surprinzător, echipa lui Biden a schimbat cursul și a declarat în schimb că Biden este pregătit să recunoască faptul că comportamentul său îndeplinește elementele infracțiunilor fiscale de care a fost acuzat.

Procurorii din echipa lui Weiss au declarat că se vor opune unei pledoarii Alford. Procurorul Leo Wise i-a spus judecătorului că comentariile făcute de Lowell în instanță mai devreme în cursul zilei au fost prima dată când a aflat despre o posibilă schimbare a pledoariei.

Vreau să fie foarte clar - Statele Unite se opun unei pledoarii Alford”, a spus Wise.

Biden a fost acuzat de nouă infracțiuni fiscale, inclusiv trei infracțiuni grave. Procurorii susțin că Biden nu a plătit impozite federale în valoare de 1,4 milioane de dolari și s-a sustras de la plata impozitelor prin depunerea de declarații fiscale cu deduceri comerciale frauduloase. Aceștia susțin, de asemenea, că Biden își folosea banii pe mașini de lux, hoteluri extravagante și prostituate, în loc să plătească impozitele atunci când acestea erau datorate.

Fiul președintelui a plătit în cele din urmă aproximativ 2 milioane de dolari în impozite și penalități restante, după ce a aflat de anchetă și s-a dezalcoolizat, după o luptă de ani de zile cu dependența de droguri și alcoolism. În săptămânile dinaintea procesului, judecătorul i-a împiedicat pe avocații lui Biden să le spună juraților despre plata cu întârziere a impozitelor sau despre posibilele origini ale dependenței sale - ceea ce a reprezentat o lovitură majoră pentru strategia sa de apărare.

Președintele Joe Biden a declarat în mod constant că nu își va grația fiul în niciunul dintre cazurile sale. Nu este clar dacă gândirea președintelui s-a schimbat de când a renunțat la candidatura sa pentru realegere, dar el are încă posibilitatea de a-și grația fiul sau de a-i comuta sentința.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

4 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare