Horoba, audiat ca martor la DNA, procurorii au cerut de la FRF dosarul "FC Braşov-Gaz Metan"

Horoba, audiat ca martor la DNA, procurorii au cerut de la FRF dosarul "FC Braşov-Gaz Metan"

Preşedintele Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că săptămâna trecută a fost audiat ca martor în cazul meciului cu FC Braşov de la finalul sezonului trecut de către aceiaşi procurori DNA care au instrumentat dosarele "Valiza" şi "Transferurilor". 

"Eu am fost marţea trecută la DNA ca martor, în acelaşi caz. Am spus ceea ce am ştiut şi ceea ce consider că s-a întâmplat. Am fost audiat de aceiaşi procurori din dosarul «Valiza» şi din dosarul «Transferurilor». Oamenii ştiu perfect totul. Sunt aceiaşi anchetatori, sunt foarte bine documentaţi. Eu am declarat aceleaşi lucruri ca şi la Comisia de Disciplină. Eu la meci nu ştiam nimic, am aflat abia a doua zi la ora 11.00 când m-am întâlnit cu jucătorii. Atunci am aflat că e declanşată o anchetă de către departamentul de integritate al FRF. Negraru a şi venit a doua zi şi a audiat la sediul clubului jucătorii. Au mai chemat astăzi doi jucători de la Mediaş, pe Alex Muntean şi pe Gheorghe Costinntean nu a mai venit, nu ştiu din ce cauză. Nu cunosc amănunte, nici ce au vorbit", a declarat Horoba pentru MEDIAFAX.

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat conducerii Federaţiei Române de Fotbal să pună la dispoziţia anchetatorilor dosarele intrumentate de către Comisia de Disciplină şi Departamentul de integritate al FRF.

Oficialul grupării medieşene a precizat că instrumentarea cazului de către DNA nu a început la solicitarea clubului pe care îl conduce, fiind interesat mai mult de o decizie pe cale sportivă, care ar trebui luată de către Comisia de Disciplină a FRF: "Nu am declanşat noi această acţiune. Nu am nicio informaţie de la DNA. Pe mine nu mă interesează ancheta DNA, ei pot da o soluţie şi peste un an. Eu vreau să se dea o soluţie pe linie sportivă. Nu ştiu dacă a chemat şi pe cineva de la Concordia, dar o repet, eu nu am nimic cu cei de la Concordia. Eu am treabă numai cu Braşovul. Nici nu pronunţ numele celor de la Concordia. Că îi va afecta în cazul în care se dă un verdict de corupţie, asta e altceva, dar eu nu am treabă cu ei".

Ioan Horoba s-a declarat deranjat de lentoarea cu care membrii Comisiei de Disciplină analizează cazul premierii fotbaliştilor braşoveni, după ce echipa retrogradase. "Eu nu înţeleg lentoarea Comisiei de Disciplină a FRF în acest caz. A început cu un avânt foarte mare audierile, însă acum văd că se mişcă din ce în ce mai încet. Din punctul meu de vedere, dacă a fost vorba de premiere, ok daţi un verdict, dar dacă nu a fost premiere, însemnă că a fost corupţie. Ei ştiu care e situaţia, toată lumea ştie. Este vorba de o cercetare sportivă, pe mine asta mă interesează. Profesioniştii ar trebui să dea un verdict pe linie sportivă. Eu nu vreau să se dea un verdict în favoarea cuiva, eu vreau să se dea un verdict. Pe mine mai puţin mă interesează partea penală a cazului, asta poate dura şi câţiva ani. Pe mine mă interesează să se dea un verdict pe linie sportivă, indiferent care va fi acela, dacă se va decide că a fost vorba de premiere sau de un act de corupţie", a afirmat Horoba.

În opinia preşedintelui clubului Gaz Metan Mediaş, banii primiţi de jucătorii formaţiei FC Braşov nu pot fi consideraţi primă. "Pentru mine e clar că acolo nu a fost o premiere. Ce să ne mai ascundem după stâlp? Dacă se vrea să se eradicheze corupţia, ar trebui să se dea un verdict. Este exclus ca din 40 sau 50 de oameni cât au fost audiaţi la FRF, să se tragă concluzia că acolo a fost vorba de premiere. E clar că nu a fost premiere. Toţi jucătorii care au fost chemaţi de la FC Braşov au recunoscut că au luat acea primă, despre care ei spun că ar fi fost pentru meciul cu Viitorul. Dar nu stă în picioare nici aia, pentru că ei au premiat şi patru jucători care nu au fost în lot la meciul cu Viitorul. Mai e şi fostul lor jucător Constantinescu, cel care a împărţit banii în vestiar, apoi plângea după meci şi a doua zi dimineaţa, la ora 9.30, semna contract cu Concordia Chiajna. Apoi portarul Florin Iacob a fost împrumutat pe 40.000 de euro celor de la Concordia Chiajna", a mai declarat Horoba.

Fotbalistul Costin Gheorghe a fost audiat miercuri la sediul DNA, declarând la ieşire că procurorii l-au întrebat despre ultimele meciuri ale echipei Gaz Metan Mediaş. Costin Gheorghe nu a dorit să ofere alte amănunte despre întrebările care i-au fost puse de anchetatori, arătând doar că este martor în acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, Costin Gheorghe a fost chemat de procurori să dea declaraţii într-un dosar nou deschis care ar viza meciuri aranjate.

La Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) era aşteptat să se prezinte miercuri şi fotbalistul Alexandru Muntean, tot de la Gaz Metan Mediaş, însă acesta va veni în altă zi pentru a fi audiat, au precizat sursele citate.

Federaţia Română de Fotbal a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în 27 mai, în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, deşi braşovenii au retrogradat în urma acestui rezultat. Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declara, în 6 iulie, că va trimite cazul meciului dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş către "instituţiile abilitate", pentru a vedea dacă premierea jucătorilor braşoveni a fost sau nu legală.

FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş au retrogradat în urma rezultatului de egalitate înregistrat, în 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eşalon rămânând Concordia Chaijna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2.

În această vară, trei jucători care au activat sezonul trecut la FC Braşov, căpitanul Marian Constantinescu, portarul Florin Iacob şi Cătălin Ţâră, au fost transferaţi la formaţia Concordia Chiajna.


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”