HIMARS devine și mai letal în Ucraina? Sistemul pe care Pentagonul îl poate oferi Kievului

HIMARS devine și mai letal în Ucraina? Sistemul pe care Pentagonul îl poate oferi Kievului

Sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 sau HIMARS, furnizate de SUA, au făcut deja o diferență uriașă pentru Ucraina, iar acum Pentagonul ia în considerare să le facă și mai letale.

Pentagonul vrea să crească performanțele sistemelor HIMARS ale Ucrainei

Pentagonul vrea să crească performanțele sistemelor HIMARS ale Ucrainei

Comandamentul de contractare a armatei americane (U.S. Army Contracting Command-ACC) a publicat luna trecută o notificare pentru o posibilă livrare viitoare a sistemelor de date tactice de artilerie (IFATDS) către Ucraina, precum și Taiwan și Letonia, arată "The War Zone". Versiunea de export a sistemului de date tactice pentru artilerie ar crește letalitatea HIMARS prin furnizarea unui sistem de comunicații securizat care să îmbine informațiile primite din diverse surse de pe câmpul de luptă.

Acest lucru le-ar oferi operatorilor HIMARS o imagine completă a realităților de pe front și le-ar da posibilitatea de a alege mai bine țintele prioritare.

Reamintim că nicio platformă nu are un impact atât de mare asupra luptei din Ucraina precum Sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS) produs de Lockheed Martin, un sistem ușor de lansare de rachete multiple (MRLS) care a fost produs pentru prima dată la începutul anului 1993. Potrivit armatei ucrainene, în timpul ofensivei Forțelor Armate ucrainene din regiunea Herson de la sfârșitul lunii august echipajele HIMARS au lucrat continuu și peste 30 de ore. Iar apoi, 4 lansatoare de sisteme de rachete de artilerie M142 au lovit 120 de ținte într-o zi și jumătate de operare continuă.

Rusia caută scuze pentru neputința ei de a împiedica sistemele HIMARS să-i macine armata în Ucraina. Un blog militar rusesc susține că sistemele HIMARS au o caracteristică secretă ce împiedică armata lui Vladimir Putin să-l ia la țintă. Experți militari occidentali din domeniul apărării contrazic această teorie și evocă în schimb incompetența Rusiei, scrie Business Insider.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…