Hezbollah confirmă că liderul său Hassan Nasrallah a fost ucis în atacul israelian. Cine îi va lua locul?

Hezbollah confirmă că liderul său Hassan Nasrallah a fost ucis în atacul israelian. Cine îi va lua locul?

Gruparea teroristă Hezbollah confirmă moartea liderului său, Hassan Nasrallah, într-un atac aerian israelian în capitala libaneză Beirut, vineri seara, 27 septembrie.

Hezbollah, zguduit de moartea liderului Hasan Nastrallah/ FOTO:EPA/EFE

Hezbollah, zguduit de moartea liderului Hasan Nastrallah/ FOTO:EPA/EFE

Hezbollah a lăudat conducerea grupării teroriste de către Nasrallah în conflictul său cu Israelul și în sprijinul palestinienilor.

Gruparea teroristă se angajează să-și continue lupta împotriva Israelului și apărarea Libanului.

Nasrallah se afla la sediul subteran principal al Hezbollah din suburbia Dahiyeh din Beirut când IDF și-a efectuat loviturile masive.

„Eminența sa, maestrul rezistenței, servitorul dreptcredincios, a murit pentru a fi alături de stăpânul său care este mulțumit de el ca un mare martir”, a susținut grupul într-o declarație.

„Conducerea Hezbollah se angajează ... să își continue jihand-ul în confruntarea cu inamicul [Israel], în susținerea Gazei și a Palestinei și în apărarea Libanului și a poporului său, ferm și onorabil”.

Declarația nu a menționat cine îi va succeda lui Nasrallah sau cum va răspunde grupul la asasinarea liderului său de lungă durată.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, și alți comandanți de top ai grupării teroriste au fost uciși, vineri seara, într-un atac aerian masiv israelian asupra cartierului lor general subteran din capitala libaneză Beirut, au anunțat Forțele de Apărare Israelului sâmbătă dimineață.

Anunțul a venit în timp ce armata israeliană și-a intensificat atacurile aeriene împotriva activelor Hezbollah din Beirut și alte zone din Liban, la câteva ore după ce Nasrallah a fost lovit la sediul principal al grupării teroriste, lăsând părți din capitala libaneze învăluite în fum și praf.

Israelul a eliminat o mare parte din conducerea la nivel înalt a grupării teroriste Hezbollah în ultimele săptămâni.

Într-o declarație, IDF a spus că, alături de Nasrallah, comandantul așa-numitului Front de Sud al Hezbollah, Ali Karaki – care a supraviețuit unei recente tentative de asasinat – a fost și el ucis în lovitira de vineri după-amiază, împreună cu alți comandanți de top din grupul terorist.

Nasrallah a fost vizat de zeci de bombe anti-buncăr aruncate de avioanele de luptă ale Forțelor Israeliene în timp ce se afla la sediul principal al Hezbollah din suburbiile de sud ale Beirutului, un bastion Hezbollah cunoscut sub numele de Dahiyeh.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, și alți comandanți de top ai grupării teroriste au fost uciși într-un atac aerian masiv israelian asupra cartierului lor general subteran din capitala libaneză Beirut, au anunțat Forțele de Apărare Israelului sâmbătă dimineață.

Anunțul a venit în timp ce armata israeliană și-a intensificat atacurile aeriene împotriva activelor Hezbollah din Beirut și alte zone din Liban, la câteva ore după ce Nasrallah a fost lovit la sediul principal al grupării teroriste, lăsând părți din capitala libaneză învăluite în fum și praf.

Israelul a eliminat o mare parte din conducerea cea mai înaltă a grupării teroriste Hezbollah în ultimele săptămâni.

conducerea militara Hezbollah/ FOTO: Times of Israel

Într-o declarație, IDF a spus că, alături de Nasrallah, comandantul așa-numitului Front de Sud al Hezbollah, Ali Karaki – care a supraviețuit unei recente tentative de asasinat – a fost și el ucis în greva de vineri după-amiază, împreună cu alți comandanți de top din grupul terorist.

Nasrallah a fost vizat de zeci de bombe care distrugeau buncărele aruncate de avioanele de luptă ale Forțelor Israeliene în timp ce se afla la sediul principal al Hezbollah din suburbiile de sud ale Beirutului, un bastion Hezbollah cunoscut sub numele de Dahiyeh.

Cartierul general era situat sub pământ, sub clădiri rezidențiale din Dahiyeh, a spus IDF, anunțând ulterior că numele operațiunii a fost „Noua Ordine”.

„Lovitura a fost efectuată în timp ce cei mai înalți membri ai Hezbollahului se aflau la sediul lor și s-au angajat în coordonarea activităților teroriste împotriva cetățenilor statului Israel”, a spus Tzahal.

Purtătorul de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, a declarat că atacul aerian împotriva lui Nasrallah s-a bazat pe ani de urmărire a lui, împreună cu „informații în timp real”. El a spus că Israelul a confirmat moartea prin diverse tipuri de informații, deși a refuzat să detalieze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzații de o gravitate fără precedent în Austria, la adresa partidului lui Nehammer

2 Scandal uriaș în țara vecină! / „Guvernul Orban ar preda Ungaria rușilor fără luptă”

3 Un secret al zilelor noastre / Masacrul comis în „fortăreața” din Africa a uneia dintre cele mai mari companii din industria energetică

4 Primele imagini din satelit după scufundarea celui mai nou submarin nuclear al Chinei

5 Avertismentul serviciilor secrete americane despre războiul din Ucraina