Hezbollah a trimis o salvă de rachete spre o bază a serviciului de informații militare israeliene, aproape de Tel Aviv

Hezbollah a trimis o salvă de rachete spre o bază a serviciului de informații militare israeliene, aproape de Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv, acest atac fiind lansat în special în memoria liderului grupării Hassan Nasrallah, ucis la sfârşitul lunii septembrie într-un atac israelian, relatează AFP.

foto explozii pe cerul nopții

Hezbollah a trimis o salvă de rachete spre Tel Aviv FOTO Profimedia (Arhivă)

Într-un comunicat, gruparea pro-iraniană a precizat că „a lansat o salvă de rachete asupra bazei Glilot”. În această bază a serviciului de informaţii militare s-ar afla de asemenea, potrivit presei israeliene, sediul Mossad, serviciile de informaţii externe israeliene . Mişcarea islamistă pro-iraniană a anunţat deja că a vizat această bază în august şi octombrie

Serviciul de informaţii militare israeliene (IDF) a declarat că cinci rachete au fost lansate în atac, dintre care unele au fost interceptate, iar restul au lovit zone deschise, fără a provoca răniți sau pagube majore.

Hezbollah a lansat luni aproximativ 190 de rachete spre Israel din Liban, majoritatea vizând nordul țării, potrivit IDF.

Luptele se intensifică

Ieri, hezbollah a tras rachete asupra celui de-al treilea oraș ca mărime din Israel, Haifa, iar Israelul părea pregătit să își extindă ofensiva în Liban luni, la un an de la atacul devastator al Hamas asupra Israelului care a declanșat războiul din Gaza.

Israelienii au organizat ceremonii și proteste pentru a marca prima aniversare a atacului din 7 octombrie, în timp ce conflictul din Gaza s-a extins în Orientul Mijlociu și a stârnit temeri legate de un război regional total.

Hezbollah, susținut de Iran și aliat în Liban al grupării militante palestiniene Hamas din Gaza, a declarat că a vizat o bază militară la sud de Haifa cu rachete „Fadi 1” și a lansat un alt atac asupra orașului Tiberias, aflat la 65 km distanță.

Gruparea armată a declarat ulterior că a vizat, de asemenea, cu rachete zone situate la nord de Haifa. Armata israeliană a declarat că aproximativ 190 de proiectile au intrat luni pe teritoriul israelian și au existat cel puțin 12 răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Așa o fi?

3 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

4 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

5 În scandalul Șoșoacă vorbesc mulți, dar puțini, foarte puțini, cunosc...