Harvard și Columbia s-au BĂTUT pentru acest SCÂRLETE!
Universitățile Columbia și Harvard s-au „luptat” pentru un elev român. Este considerat urmatorul Einstein, scrie Observator.news . Un elev din Costanţa a uimit mediul academic din Statele Unite. Universităţi de prestigiu precum Harvard şi Columbia s-au luptat ca să-l aibă student şi i-au oferit burse de 70.000 de dolari pe an. Elevul român a ales în cele din urmă Universitatea Columbia unde va studia din toamnă ştiinţele pământului.
Costin Dobrin se poate lăuda cu o reuşită la care mulţi tineri de vârsta lui nici măcar nu visează. Cele mai prestigioase universităţi din lume s-au întrecut să-l aibă student din această toamnă.
„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia cât şi de la Harvard”, a spus elevul la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.
La ambele universităţi, Costin a fost acceptat cu bursă: 70.000 de dolari pe an. În plus, la Universitatea Columbia, elevul din Constanţa a primit o distincţie excepţională, care îi aduce în plus 10.000 de dolari.
„Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin.
Costin a aplicat la cinci universităţi din străinătate, dar a ales Columbia.
„Am văzut acolo facilităţiile, laboratoarele şi tot ceea ce înseamnă cercetare şi viaţa în campusul de la Columbia. Pot să spun că este exact ceea ce mi-am dorit”, a adăugat elevul.
La Columbia au aplicat anul acesta 37.000 de persoane din toată lumea, iar Costin este unul din cei aproximativ 1.400 de candidaţi care au reuşit. În spatele performanţei elevului român stă foarte multă muncă, spun colegii şi profesorii săi.
„Costin este o persoană cu o extraordinară dorinţă de cunoaştere”, a spus Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân.
„Şi-a riscat vacanţele de vară venind la liceu. Sacrificii mari”, a spus un colegl de-al tânărului.
„În perioada olimpiadelor şcolare, șase ore pe zi este un efort foarte mare”, a adăugat Monica Dumitru, profesor de chimie.
„A muncit mult ca să ajungă acolo. Nu sunt nişte facultăţi la care poate ajunge oricine”, a spus o colegă de-a lui Costin.
În timpul liceului, Costin a obţinut trei premii întâi la concursurile organizate anual de NASA, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului.
După ce va termina studiile, tânărul visează să profeseze în mediul academic sau să devină specialist în politici de mediu.
NOTĂ/Termenul „scârlete” folosit în titlu are conotație pozitivă.